Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 juli, 2019

Sveriges bästa BBQ på Holy Smoke

Älskar när företeelser får växa sig stora för att det de skapar älskas av sina besökare. Holy Smoke BBQ är precis en sådan sak.

Mitt på en åker står det några snubbar och grillar, eller snarare röker, kött. Detta serveras med en massa härliga tillbehör och spännande drycker. Några svartmålade containrar får vara väggar till ett uterum och så vips blev det en restaurang. Och tjoff blev det en succé. Jag var där första gången för 4 år sedan och här håller de kvar sin grundfilosofi och ändrar inte ett vinnande koncept.

Det som utvecklats är att det finns fler platser, det har adderats på hängmattor och lite mer runt-omkring-försäljning med grillattiraljer, t-shirts och kokböcker.

Och fler rätter. Så svårt att välja ju. Men brisket är deras originalrätt så blir man osäker; välj det!

Skönare stämning än här får man leta efter. Det är mycket folk och på en vackert soldag kan kön ringla sig lång men det funkar alltid så bra och väntar man på något gott…

Och är man barn har man turen att få grilla en stadig mängd marshmallows medan man väntar. Och man kan som vuxen skicka dit en lämplig omyndig person och få sig en vi med. Men säg inget till personalen, hi hi.

Grillad färsk majs är bland det godaste jag vet man kan grilla. Vi har gjort det hemma där man brer in majsen i en smör och ostkräm och grillar med blasten på. Det hade suttit fin här med.

Men helt naturell rätt på grill funkar så klart också bra.

Alltid kul med nya smaker och varor. Och snygga dessutom.

“Nummer 34!” Bingo, det är ju vi! Äntligen, som jag längtat.

Så läckert serverat också, på en plåt bara så där rätt upp å ner. På borden finns diverse olika såser och sedan är det bara att hugga in.

Och sedan kan man smälta maten vaggandes i en hängstol.

Min lille buse. Alltid med ett skratt och med en blick som får mig att smälta varje dag. Oj oj, hur ska detta sluta för denna charmör?

Jo, som jag sa här uppe: köttet röks alltså. Inte grillas.

I enorma “bussar” hängs köttet och i änden brinner en eld. Där innen får köttet tillagas i flera timmar. Hängs in på kvällen innan och tas ut innan restaurangen öppnar. Det får ju ens egna lilla klotgrill att kännas som en fluglort. Tur jag kan besöka detta en gång per år och få mig en rejäl BBQ-dos. Ett år till nästa nu alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.