Chokladsås, varm, ihop med krämig vaniljglass - kan det bli bättre än så? Knappast va?!
Jo, jag lovar, den här chokladsåsen är helt underbart god. Rent ut sagt fantastisk! I sin enklaste form med vaniljglass, i hovdessert eller med frukt och bär, det spelar ingen roll, den passar perfekt till allt. Jag vågar lova att du kommer få hejarop och vågen. Hälsa från mig när dina gäster vill ha receptet
Chokladsås
Du behöver:
1 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Gör så här: Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter. Servera varm.
Hur receptet på chokladsåsen kom till mig
Det här receptet kom till min familj på det finaste sätt. Min far är pensionerad läkare och hjälpte en patient så till den milda grad att patientens fru ville ge min pappa det finaste hon hade, som tack för att ha fått tillbaka sin make, nämligen sitt chokladsåsrecept. Då hon hette Svea så har denna kola fått heta Sveas chokladsås i drygt 35 år i min familj. Om man dubblar mängden och kokar ytterligare 20-30 minuter får du världens godaste chokladkola. Två recept i ett och båda är världens bästa. Hur bra???
ditt konto
fyll i den här
Lämna en kommentar
Ja, är det världens godaste så måste man väl helt enkelt testa. 🙂 Fredagsdesserten kanske… 🙂
@ Petra: Klart du ska testa! Helt klart nått för fredagsmyset 😉 Smaklig spis!
Jamen då så, fredagsefterrätten är bestämd!
Glass och chokladsås, keep it simple!
Bästa helgen till dig o din familj.
Kram din namne
Ohh tackar och bockar. Då var det öronmärkt och ska provas om två helger. Lagom till mellofestivalen tror jag bestämt. Finns få saker som är så gott som gräddglass och chokladsås!!!
Jag tyckte att du lovade lite väl mycket med din rubrik och beskrivning, men…. fy fasen vad god den var! Detta åker genast in i min receptbok.
Härligt att höra! Svårt att sluta äta, eller hur?! 🙂
hej tyckte detta ar ett riktigt bra recept men jag hade även i ett par rutor av mörk choklad med mintsmak delad i små bitar kommer även att prova med andra smaker
Alldeles för mycket socker!!! Halvera mängden och den blir god.
Smaken är som baken Mats 😉 För de som är förtjusta i en strävare kakaosmak så är nog ditt tips bra.
Tack för din respons!
riktigt, riktigt gooood. Helt min smak. tusen tack 🙂
Strålande! Varsågod och stort tack för din hälsning!
Använde ditt recept till glass och bär när vi hade gäster. Vi hade ätit surströmming,då vill man ha något sött efteråt. Fick mycket beröm för såsen. Tusen tack för receptet!/Greta
Åh vad kul! Hoppas receptet kommer till användning flera gånger.
Tack snälla för din hälsning!
🙂 Helena
min blev bara blaskig :/. Testar med att kyla den :p
Nej vad tråkigt! Det har aldrig hänt mig. Kokade du den för kort tid??
Hoppas du fick ordning på det
//Helena
Den kokade i typ 20 minuter. Men den blev perfekt när jag kylde ned den 🙂
Googlade chokladsås och kom till ditt recept! Smakar smaskens nu vid kastrullen och snart ska den serveras till banana split barnens egengjorda maränger. Visst är det smöret som gör et:-)?
Hej Annika! Mums vad gott med egengjorda maränger!
Smör är alltid bra 🙂
//Helena
Supergod! Tack!!
Riktigt god!
Ska dock använda den till min hemgjorda fondant, för smak och färg haha.. 😀
Godaste chokladsåsen någonsin!
Eller hur Johanna!! Smaskens 🙂
Den godaste chokladsås jag smakat
Hej Lasse! Underbart! Mer chokladsås till folket 🙂
Gjorde, för andra gången denna underbara chokladsås och serverade den i en marängsviss. Den var väldigt uppskattad! Man kan ju ändra receptet lite som man vill, mindre socker, mer grädde, smaksatt choklad osv. Men grundreceptet är riktigt, riktigt bra 🙂
Hur ska man förvara den?
Hej! Spännande fråga. Har aldrig tänkt eller behövt förvara den. När den gjorts så har varenda droppe ätits upp. Men om det skulle bli en slatt över skulle jag ha den i en tättförslutande burk i kylen.
//Helena
Håller helt med. Såååå himla god och så enkelt att göra.
Absolut oslagbar!
Inget annat duger då du en gång testat denna ljuvliga sås
Eftersom receptet är rätt gammalt så satte jag till lite salt, rundade av smaken
Våran stelnade när den kom i kontakt med den kalla glassen. Har vi kokat den för länge? Typ 3-4 min?
Hej. Nej nej, den stelnar och blir seg och god så det är helt rätt. Såsen är kokhet och glassen iskall så det blir en reaktion där. Det är en smaksak om man gillar det eller inte.
Ha en trevlig helg 🙂
Underbart! MÅSTE testas, blir nog idag 🙂
Jag har bjudit på denna fantastiska sås vid mina två senaste middagsbjudningar och vilken succé!! Får nog bli en repris i helgen tillsammans med spökmaränger och chokladspindlar.
Men alltså jag hittade receptet.
Hade sparat detta recept på pinterest så en dag var det borta. Äntligen hittade jag det igen 🙂
Bjöd barnens kompis på detta, killen gillar inte choklad. Hans spontana uttryck var när han smakade -Ooh Mama va gott. Sen dess har den kallats Ooo Mamasåsen.
Tack för receptet!
Elin
Åh vad glad jag blir av din kommentar. vad varm jag blir av detta, tack!
Sedan flytten från Sköna Hem/Bonnier så har länkar brutits och mitt inlägg liksom gömts under algoritmens alla spindlar. Skönt att ordningen nu är återställd.
Kram
Helena