Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 november, 2015

Gör en vacker ljusslinga med stora rislampor

Det finns många mängder av varianter på ljusslingor, både där det är små, små lampor och de med stora glödlampor. Sen så finns det ovanpå det triljarders varianter med ljusslingor där lamporna är formade till hjärtan, stjärnor och hästar mm. Och sen då massa olika skärmar att sätta på ljusslingorna. Själv har jag gjort en stor ljusslinga med gamla lampskärmar och en mindre med ketchupmuggar.

Förstår alla dessa olika varianter för det finns väl knappast något bättre sätt att skapa mysig stämning än med en ljusslinga snabbt hängd över närmsta krok.

I augusti så är det kräftskivor och då är det ljusslingor så det skvätter om det. Stora kräftlyktor får lysa upp sensommarnatten. Tänkte att jag skulle göra en ljusslinga som liknar den där kräftslingan – med stora rislampor.

För att få ner glödlamporna i lyktorna sätter jag ett gummiband runt ledningen, singan, strax ovanför glödlampan. Det gör att den “droppar” ner lättare i lyktan.

Gjorde den till sonens och dotterns födelsedagar och den har inte åkt ner än. Glatt överraskad över hur fantastiskt fin den blev. Jag har tre stycken runda, mönstrade rislampor som ännu inte fått någon plast så de fick äntligen användas. De diamantformade antika lyktorna jag fyndat på loppis är så sköra att de faller nästan ihop om man inte hanterar dem som tunnaste glas men när de väl sitter så sitter de. Sen kompletterade jag de övriga glödlamporna med de mest neutrala kräftlyktorna jag hade.

Den här mörkblå köpte jag, tror jag, när jag väntade vårt första barn. Tänkte att det skulle bli en fin nattlampa. Illustrerad med olika nattdjur som uggla, fladdermus, eldfluga och katt. Har pinsamt nog aldrig fått upp den. Men nu så!

Mitt mål nu är att ha ett öga efter fler runda mönstrade rislampor. Kommer bli toppen, var den nu hamnar. Kanske i lillkillens blivande rum?

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.