Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 november, 2013

Julgransutställningen med tio moderiktiga granar

I går morse var det den årliga julgransutställningen med frukost på Hotel Birger Jarl. Och i år är det faktiskt för tionde året!

Det har verkligen varit tio fantastiska år med detta roliga event. Utställningen har blivit ett uppskattat evenemang bland gäster och besökare, men också bland kreatörerna som fått ett annorlunda skyltfönster för sin design, säger Marianne Hultberg, vd Hotel Birger Jarl.

Årets julgransdesigner består av så personer med så olika yrken som en hovflorist, smyckesdesigner och moderedaktör. Det märktes verkligen då ingen gran var den andra lik. Kreativiteten flödade i lobbyn.

Morgonen öppnades med underbara Bo Sundström som satt avslappnat  och spelade jullåtar på sitt underbara sätt. Om han inte gjort en julskiva borde han göra det bums! Vilken underbar kombo; hans röst och ljuv julmusik.

En mycket rolig gran var gjord av Krista Krezschmar. Den var bara fylld med grisar; pepparkaksgrisar, polkagrisar och korvar. Svinigt läcker tycker jag, hi hi hi!

För oss pysselglada var ju Elin Almedars gran magisk. Hon hade tagit spillbitar från årets kollektion och återanvänt till julgranspynt. Snyggt, klokt och klimatsmart.

En gran som tog allas blickar var nog hovfloristen Claes Carlssons gran. Så fantastiskt vacker med sina rosor i silkespapper. En somrig och vacker gran.

Saif Bakir levererade en avskalad, liten och alternativ gran.

Modedesignern William Wahlström gjorde en gran som inte var en gran men som var en gran. Oavsett så var det snyggt och jag skulle gärna ha den där blåsan på mig på jul…

Project Runways sverigevinnare Naim Josefi gjorde en läcker julgran. Vid närmare titt ser man att alla detaljer är sybehör och bilder på honom själv. Läckert kaxigt.

En söt klänningsgran levererades av Therese Zetterberg

Ida Lanto hade gjort en isig och brudliknande gran

Jag å Lilleman tog oss till hotellet och arla morgonstund. Han sov tryggt och sött i sin vagn medans jag njöt av all den fina julstämningen och den goda frukosten. Verkar som om vi fått den lugnaste och mingelvänliga bebben nånsin.

I vimlet mötte jag min kära julbloggande kollega Erica. Alltid lika härligt att ses och så mysigt att prata jul och julplaner för oss jultokar. -Tack för en supertrevlig morgonstund Erica!

De läckra och snygga granarna finns i lobbyn på Hotel Birger Jarl mellan den 29 november och 22 december. Ta er dit och mys i er all julstämning.

Comments (3)

  • Fantastiska granar, på olika sätt! Synd att man bor långt uppe i storskogen, det finns liksom bara tillfälle att titta på en massa barrskog här 😉 Tack för ditt svar, jag fick faktiskt lite hopp om att denna lilla bebis ska dimpa ut som små bebisar “ska” göra! 13 minuter låter ju som en dröm… med första krystade jag i tre timmar och andra 2 ½, storskallarna är minsann inte lätta att pressa ut! Tack igen, hoppas du får en fin helg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.