Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 november, 2023

Event på Skansen & workshops på slott

Jag pustar nu ut och lägger fötterna högt efter två intensiva dagar med aktiviteter. Igår var det vintermys på Skansen och i deras Skansenbutik. Besökare bjöds på gott att dricka och musa på, mingla i butiken och jag visade upp olika soters pyssel för inspiration.

Skansen är ju ett världskänt museum så det var otroligt kul att prata med alla tursiter och berätta om klassiska hantverk och jultraditioner. Butiken har nu öppet till 22.00 på fredagar och lördagar i samband med Winter Light men jag var “bara” där mellan 15-20.

Idag hade jag pysselworkshop på Åkeshofs slott för 20 stycken anmälda, perfekt storlek för en skolklass. Jag bullade upp olika stationer och släppte lös kreativiteten hos “eleverna”. Det är så häftigt att se hur pyssel alltid får igång folk, att man hamnar i flow och går helt in i sitt skapande.

Jag hade med mig 4 stycken pyssel från min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri och alla var med material som redan finns hemma i hos de flesta av oss. För om det är något jag har som mission så är det att få inspirera till skapande och för att det ska bli av ska det vara:

  1. Enkelt
  2. Material som snabbt kan tas fram
  3. Billigt
  4. Och bli snyggt

Och det var det jag utöver visade pyssel till pratade om.

Jag älskar att möta nya och prata med människor, inspirera till skapande och utmana mig själv så dessa två dagar har verkligen varit detta. Men ryggen är mer trött än resten av kroppen så nu blir det vila och soffhäng resten av lördagen. Kanske jag hoppar i pyjamasen redan nu? Nä, middag ska nog ätas med kläder på så att säga.

Här kommer alla bilder på ett bräde. Nu är det jag som säger tack för idag… zzz…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.