Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 december, 2013

"Kan själv!"

Älskar uttrycket “kan själv”. Har man inte lyckats som förälder då – när ens barn är trygg och självsäker nog att vilja göra allt och testa allt? Älskar också att se hur stolta barnen blir när de lyckats tråkla på sig tajta kläder, bre en smörgås eller låsa upp min telefon. Jag smälter och blir stolt som en tupp när det är smör över hela bordet och en liten klick hamnat på smörgåsen.

När jag var liten, har jag fått berättat för mig, så gick jag tydligen runt och städade. Med en trasa i handen kunde jag torka av det mesta som fanns i lagom höjd. Med stor förvåning ser jag att vår dotter gör exakt samma sak. Hon kan tex hitta storebrors strumpa och använda den till att torka av element, golv, stolar mm. Frågan är då om det är något genetiskt som hon ärvt, att vara städig av sig, eller är det socialt, att hon sett mig eller pappan städa? Fast så mycket skulle jag inte säga att vi städar så att hon skulle vilja härma oss…

I dag så åkte alla favoriter från julklappshögen på. Dottern har nog aldrig känt sig finare. Hon är van vid storebrors nedärvda kläder så jag kan förstå glädjen.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.