Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 augusti, 2019

Fredagspeppblommor efter en oväntat jobbig vecka

Hej! Det blev en paus här på bloggen. Det blev lite av en oväntad vecka, denna första vecka tillbaka till någorlunda rutiner och vardag efter semestern. Efter en helt sagolik sommarsemester så var det väl inte mer än rätt egentligen att vi skulle få en bakisvecka så att säga.

Började fint med vabb allra första arbetsdagen i måndags vilket inte var helt optimalt då jag skulle vara i direktsändning tisdagsmorgon och hade orimligt mycket att göra på måndagen. Men dygnet har ju 24 timmar vilket jag nyttjade väldigt bra.

Tyvärr blev barn nummer två också sjuk så de där nattimmarna till tisdagen blev lite uppätna av sånt vi inte behöver prata om.

Sändningen gick bra tycker jag, kanske att det blev lite tajt och två av de pyssel jag förberett och redaktionen önskade att jag skulle ha med hann vi inte med. Ska lägga upp på bloggen, lovar!

Men jag var helt slut efteråt. Åkte hem i taxi med all rekvisita och sminkad för galafest kom jag hem till vabbdag 2 och barn nr 2. Men kanske att det var mest jag som var i behov av vila. Musten gick liksom ur mig helt och hållet. Hade faktiskt ont i hela kroppen och liksom kollapsade hemma ihop med liten skrutt dotter. Det där med återhämtning är jag dålig på. Kroppen liksom säger åt mig på skarpen när måttet är rågat. Dock mysigt att sova middag ihop.

Onsdagen var jag på Snickeriet och det kändes skönt att alla var pigga och friska igen, att nu var det som det skulle. Tog tag i det jag hatar mest här i världen som samtidigt är det viktigaste: administration, ekonomi och skatteverket. Ångest var bara förnamnet men det måste ju göras. Det jag ogillar mest med att vara egenföretagare. Men man måste ta det sura med det söta som det heter.

På torsdagen skulle jag till tandläkaren och ta bort en visdomstand som sprack under semestern. En lätt grej sa de. Hade min son med mig då det regnade så mycket så hans sportläger ställdes in. Han fick sitta ensam i väntrummet i över en timma medan två tandläkare fajtades med min tand. Efter en plågsam övning och kraftig bedövning gick jag därifrån med lika många tänder i munnen som när jag klev in. Dock med en sjukligt stark smärta och en remiss till tandkirurg. Lite tråkigt att gå igenom det hela utan resultat. Nu kan jag varken tugga, skratta eller prata normalt. Buljong, yoghurt och mjukt vitt bröd är det jag kan äta. Kul… Och på måndag gör vi om det men nu med skalpell denna gång. Happy days!

Hade tänkt köpa blommor till en jobbplåtning när jag ändå var i stan men jag kunde knappt gå så det var bara att åka hem. Det blev blomköp idag istället. Man kan säga att det blev rekvisita, fredagsbukett och krya-på-dig-blommor i en och samma bukett.

Sånt som faktiskt piggar upp.

Hamnade du också i monsunregnet idag? Som en blöt hund stod jag och valde blommor på Hötorget. Men det är ju bara vatten!

Inte skratta Helena, bara le lite grann. Tänk vad smärta kan ställa til det. Men “this too(th) shall pass” som det heter.

Min fotografering gick jättebra, hoppas min kund tycker det också, ha ha.

Nu är jag dock helt slut igen och vi har 5 pigga barn här hemma som är glada i att det är fredag de med. Vi har skärmtid på fredagar efter skola så det är lugna gatan här nu. Jag ska själv festa till det med läsk och, ja, läsk för varken charkbricka eller vin går bra med smärtande mun och smärtstillande.

Önskar dig en fin fredag och helg helt utan smärta och hinder. Och ursäkta att jag ömkar mig. Får se bloggen som min samtalsterapeut där jag kan få ur mig frustration kanske, ha ha.

Comments (2)

  • Nej men fy stackare! Jag bara väntar på att få problem med nån av mina visdomständer med 🙁 Har aldrig dragit ut en tand i hela mitt liv och fasar för den dagen (om den kommer, man kanske har tur och slipper). Men du, det kommer gå bra på måndag! Du får ju bedövning och är på rätt ställe om du kommit ända till tandkirurgen. Jag håller tummarna att det går fort!

    Vill bara avsluta med att säga att du är en av mina favvisar när det kommer till diy och inredning. Delad förstaplats med Monica 🙂 Ni sprider sådan otrolig inspiration och jag blir alltid lika sugen på att skapa när jag kikar in här eller ser era inlägg på instagram 🙂 Stor kram!

  • Ewa-Brith Sunnerberg

    Oj vilken vecka! Tur man inte vet om sånt där i förväg! Önskar dig en vilsam helg och en smidig procedur med tanden på måndag. Kram! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.