Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 januari, 2014

DIY/Pyssel: Gör snygga drinkburkar. Perfekta till alla partaj

På Formex så var det monter efter monter som hade glasburkar med lock och hål för sugrör. Verkar vara det vi ska göra i sommar – sippa på något svalt i en glasburk som är säker mot spill.

Att servera saft/lemonad/drinkar i glasburkar har vi sett i flertalet tidningar och bloggar under en längre tid. Nu ska vi alltså sätta locket på men sippa vidare, fast denna gång helt spillsäkert.

Vet inte vad dessa snygga glasburkar kommer att gå för i butikerna men att göra dem själv av gamla syltburkar t.ex. kostar ju zipp-nada-nothing.

Man kan använda vilken glasburk som helst bara det har lock. Om man inte gillar locket kan man måla eller spraya det i önskad färg. Jag hade hemma en tom burk som kom från varumärket Garant. Deras lock är grymt snygga med sitt svart/vita, grafiska mönster. Perfekt att använda till just detta.

Gör så här: Det man gör är att borra ett hål rakt igenom locket. Jag satte en bit maskeringstejp över mitten på locket, för att inte färgen ska spricka vid borrning. Började med en mindre borr för att bara få en centrering och stöd för den stora borren, alltså inte igenom. Sen bytte jag till den största borren jag hade som jag körde rakt igenom.
Tog försiktigt bort tejpen och filade ner det vassaste runt kanten. Klart!

Nu får jag äta saltgurka, lingonsylt och rödbetor så det sprutar genom öronen för jag vill ha fler burkar och lock som denna. Perfekta kalasmuggar tycker jag. Eller för den svala drinken till sommarens alla grillkvällar.

Comments (4)

 • Snyggt och smart, Helena! Jag älskar “det har jag hemma”-pyssel! Hade jag vetat att du var på mässan hade jag sett till att springa på dig. Kanske en annan gång!

  • Helena - amelia.se

   Hej Katrin! Se där, bloggsfären är så härligt kreativ. Har inte sett hennes burkar. Great minds think alike? 😉
   Tror vi kommer se burkar med lock med hål för sugrör så vi nästan tröttnar på det. Jag inspirerades av burkarna jag såg på Formexmässan. Enormt många leverantörer som hade sådana burkar i sina sortiment. Butikerna kommer svämma över av dem.

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.