Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 mars, 2014

Odla krasse! Snabbodlad smörgåskrasse är enkelt, roligt & gott

Att odla krasse inomhus när det nu sakta börjar spira ute sätter fart på vårkänslorna. Enkelt och snabbt går det att odla krasse, smörgåskrasse och det är perfekt för barn att vara med och odla.  Sen så älskar jag att ha krasse på maten så det är dubbelt bra.

Odla krasse, smörgåskrasse

Krassefrön, smörgåskrassefrön finns att köpa i dagligvaruhandeln så det är lätt att sätta igång. Odla krasse kan du göra på nästan vad som helst som kan hålla fukten. Fat, brickor eller låga skålar. Snart stundar påsken och det kommer nog ätas ett och annat ägg så det lär bli några äggkartonger kvar. Återanvänd äggkartongerna som odlingform. Lägg lite bomull eller vikt hushållspapper på det du vill odla krasse på (i äggkartongen fyller du hålorna) strö över krassefrön och vattna duktigt. Lägg på ett ark plastfolie för att hålla fukten. Vattna varje dag och inom en vecka har du en grönskande äggkartong.

Bara efter någon dag börjar smörgåskrassen gro. En liten, liten grodd syns som börjar jobba sig ner i bomullen/pappret. Sedan kommer den gröna, väldoftande krassen upp och växer sig hög. Håll fukten hela tiden.

Klipp krassen efterhand du önskar ha krasse på maten eller på mackan.

Tex på en knäckemacka med kaviar och kokt ägg – mums! Funkar varje gång!

Önskar du mer snabba och enkla odlingstips?
Odla ärtskott i köket
Plantera vitlök och få färsk krydda

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.