Följ mig:
Blommor & Växter Pyssel till hemmet Tips & Trix

Odla egna ärtskott i köket. Lätt som en plätt

29 januari, 2016

Att odla egna ärtskott är enkelt, nyttigt och kul. Och snyggt värre att ha i köket dessutom.

odla egna ärtskott

Nu när snön är borta och våren kan anas går mina tankar till grönska och knoppar som brister. Det får mig att odla lite i köket. Ja, jag gör inga stora drivbänkar och avancerade saker utan jag gör enklast tänkbara – odlar egna ärtskott med gula ärtor. Ja, ni vet – de där torra man köper i pappförpackning i mataffären som används till bl.a. ärtsoppa.

Odla egna ärtskott

Jag fyllde konservburkar med vanlig blomjord, la på ärtorna (direkt ur förpackningen) med lagom mellanrum och strödde sedan på ett tunt lager med mera jord. Vattnande rejält och la över en bit plastfolie.
Bara efter nån dag började ärtorna grodda sig och växa. Vattnade regelbundet och tog bort plastfolien när stänglarna växte sig höga. Efter 10 dagar var de så här långa, nedan, och redo att skördas.

odla egna ärtskottodla egna ärtskott

Knipsar av och lägger på maten eller mumsar som de är.

odla egna ärtskott

Att odla ärtskott är superkul att göra med barnen då det blir ett sådant tydligt resultat så snabbt. Vi verkligen såg hur det växte dag för dag.

Gillar du att odla hemma, inomhus? Prova då vitlök och krasse.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Bigitta 12 maj, 2022 at 15:00

    Hej
    Jag blev intresserad av att odla ärtskott,
    Knipsar man av hela stjälken, och äter man alltihop?

    • Svara Helena Lyth 13 maj, 2022 at 09:32

      Hej Birgitta. Vad kul att du blev intresserad. Ja precis, du äter hela skotet, allt det som kommit upp från jorden. iså gott och väldigt vackert på maträtter.

      Kram
      Helena

    Lämna en kommentar

    Close