Odla egna ärtskott i köket. Lätt som en plätt

Att odla egna ärtskott är enkelt, nyttigt och kul. Och snyggt värre att ha i köket dessutom.

odla egna ärtskott

Nu när snön är borta och våren kan anas går mina tankar till grönska och knoppar som brister. Det får mig att odla lite i köket. Ja, jag gör inga stora drivbänkar och avancerade saker utan jag gör enklast tänkbara – odlar egna ärtskott med gula ärtor. Ja, ni vet – de där torra man köper i pappförpackning i mataffären som används till bl.a. ärtsoppa.

Odla egna ärtskott

Jag fyllde konservburkar med vanlig blomjord, la på ärtorna (direkt ur förpackningen) med lagom mellanrum och strödde sedan på ett tunt lager med mera jord. Vattnande rejält och la över en bit plastfolie.
Bara efter nån dag började ärtorna grodda sig och växa. Vattnade regelbundet och tog bort plastfolien när stänglarna växte sig höga. Efter 10 dagar var de så här långa, nedan, och redo att skördas.

odla egna ärtskottodla egna ärtskott

Knipsar av och lägger på maten eller mumsar som de är.

odla egna ärtskott

Att odla ärtskott är superkul att göra med barnen då det blir ett sådant tydligt resultat så snabbt. Vi verkligen såg hur det växte dag för dag.

Gillar du att odla hemma, inomhus? Prova då vitlök och krasse.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bigitta
Bigitta
2 år sedan

Hej
Jag blev intresserad av att odla ärtskott,
Knipsar man av hela stjälken, och äter man alltihop?

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Bigitta
2 år sedan

Hej Birgitta. Vad kul att du blev intresserad. Ja precis, du äter hela skotet, allt det som kommit upp från jorden. iså gott och väldigt vackert på maträtter.

Kram
Helena

Suvarna
Suvarna
1 år sedan

Hej,
Vilken sort av ärtor använder man?

Du kanske också gillar...

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x