Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 december, 2014

Gottabord & julgran hemma hos mig

Lite bilder på julgranen måste jag ju få visa upp. Pyntet går i rött och guld. Mycket juligt och klassiskt. Vet hur jag är – kan gå i gång på trender men tröttna lika fort så här gäller det att vara smart. Dessa pynt ser jag att jag ska ha med mig genom livet och då är det bäst att jobba med sådant som kommer hålla. Dessutom är rött och guld snyggt mot den gröna granen.

I år blev det en kungsgran. Två anledningar till det. Ett: vår ettåriga son går och drar i allt och kungsgranen är mer motståndskraftig än än rödgran. Två: förra årets rödgran åkte ut för fort pga barret så jag ville ha en gran som kunde få stå längre. Men allra helst vill jag ha en väldoftande rödgran. Sa jag att jag var en klassiker??

Sen så har jag ännu inte hittat den där stjärnan till toppen. Och tills dess blir det stjärnfritt. Lite knasigt kanske…

Och så här såg det ut på kvällen. Här sitter alla kusinerna och tittar på tomten som delar ut paketen. Andaktsfullt.

Och sen så lite gottiga bilder på gottabordet.

På en sk buffé i vardagsrummet byggde jag upp ett gottabord. Lilla bordsgranen med sin fina fot på bricka med juteväv gjorde att jag la jute på hela ytan. Ramade in det bra.

Många skålar på fot gör det festligt. Kul att jobba med olika höjder. På en grön kartong ställde jag chokladkakehuset.

Pressat vitt glas eller porslin (?) på fot har blivit min nya samlingsidé. Älskar dessa skålar. Fina i jultid men även på en varm sommardag.

Knäcken gjorde jag i strutar. Blivit en favorit.

På det fat lille granen står fick också agera fat till julnötterna. Smart! Och för att piffa till det lite till målade jag å barnen några nötter med guldfärg. Faktiskt lite kul och effektfullt.

 

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.