Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 december, 2014

Minimal, superfin, gammal & löjligt billig granfot

På loppis i somras hittade jag en supersöt liten granfot för 40 kronor. Så fort jag såg den bestämde jag mig för att vid jul ha en liten bordsgran på byrån i vardagsrummet. Och detta trots att loppisen var under värmeböljan i somras. Bra att ha en kreativ hjärna ibland.

Nu är vi här och lilla granen är på plats. Den matchar in sig fint där på ytan med det övriga gröna och mässingsfärgade.

Även om foten är fin, nätt och snygg så är den inget vidare mot vattenspill så ett underlag eller bricka var tvunget att adderas på. Letade febrilt i mina förråd men hittade inget passande. Tog då en kromad bricka med rink och klädde in i jute. Det gjorde att det blev en harmoni. Utan tyget hade kromen/metallen i brickan varit helt apart från resten.

För att få lite höjd och dynamik på arrangemanget satte jag in en grön pappkartong som fick vara piedestal åt de två kraftiga ljushållarna. Låda från Lagerhaus.

Snyggt så här i dagsljus men tusen resor härligare när mörkret har fallit. Alla del levande ljusen sätter liv i det gröna och skimrar mot mässingen. Får återkomma med bildbevis på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.