Följ mig:
Desserter Sommar

Frostade, sockrade röda vinbär på mitt fat

22 augusti, 2020

Röda vinbär med vaniljsås är en sådan klassiker. Då vi hade vinbärsbuskar på tomten när jag var liten var det ett stående inslag i sensommaren. Kanske att smaken var lite väl åt det syrliga hållet för en liten persons smaklökar men de gick ner ändå. Det var ju vaniljsås till!

Jag och maken pratade om röda vinbär och han mindes hur hans farmor hade florsocker på, frös dem och stompade dem innan servering. Det tyckte jag lät himla gott så det ville jag pröva. Och det blev ju alla tiders! Som en fräsch, snabbfixad vinbärssorbet.

Frostade, sockrade röda vinbär

Ingredienser
1 liter röda vinbär
2,5 dl florsocker

Gör så här: Repa alla vinbär och ta bort alla små skaft. Blanda vinbären med florsocker och ställ i frysen minst en timma. Stompa dem så det blir ett mos, lite rivning sorbet. Ställ in i frysen igen minst 30 minuter.

Ta ut, skopa upp och servera med vaniljsås och gärna något kex. Här hade jag resterna av min jordnötrings-kola-choklad som finns som recept HÄR.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close