Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 mars, 2015

Ni måste se dessa: Tree change dolls – som dockor borde vara

Första gången jag såg dessa dockor slog det mig hur ovanligt det är att se dockor i “Barbievariant” som ser ut som barn. Alla är små miniatyrer av väldigt avancerade kvinnor.

Tree change dolls är ett projekt av Sonia Singh. Hon ville ge lätt trasiga och bortslängda dockor ett bättre liv. Ett nyttliv. Med aceton tar hon bort det gamla ansiktet och sedan målar hon dit ett nytt som är mer naturtroget och bättre anpassat till barnlek. Sedan kläs de i kläder som Sonias mamma sytt och stickat.

Se den makalösa förändringen här och i filmen nedan.

[youtubeplay id=”lG-7e1vaB18″ size=”medium”]

Jag hade dockan Sindy när jag var liten. Den tuffare och mer mogna Barbie var för dyr och på denna tid fanns det bara dessa två alternativ. Det viktigaste var nog ändå att ha en docka som var cool och med snygga assessorer. Min dotter har fått ärva min gamla och sen har ett gäng bruttor från loppis utökat gruppen. Samtliga är dock väldigt avancerade och ingen signalerar barn och barnlek. Önskar så att jag kunde ge en sådan här fin, genuin docka till henne. Hoppas innerligt att de stora kedjorna förstår innebörden av detta och börjar tillverka “barnsliga” dockor.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (2)

  • Åhhh jag hade också bara en Sindy… Hon hade så stort huvud så man kunde inte ens få på henne Barbies kläder :(. Men hade även en Skipper.. Hon såg ganska normal ut… Har jag för mig…

  • Tänk att de monsterdockorna kunde bli så fina! Ofattbart att det inte finns mer normala dockor att välja mellan. Hade kännts så mycket bättre att bjuda hem dom ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.