Följ mig:
Frukost Min dag

Sommarfrukost på en regnig dag och klara sommarplaner

14 juni, 2015

Några veckor kvar, sen är det semester. Och sommar på riktigt, inte bara i en dag – hoppas jag.

Frukosten den här morgonen får mig att längta till lediga sommardagar. Grekisk yoghurt, frukt, bär, nötter och honung. Så enkelt och samtidigt så perfekt. Det är sådan frukost jag vill ha på mina sommarlediga dagar. Ni vet de där dagarna då man är uppe först av alla och har kök och tidning för sig själv. Tystnaden och lugnet före stormen. Fast då med morgonsol i stället för strilande regn.

Nästan så jag blir lite ledsen att det känns passande med ett tänt ljus i mitten av juni…

Frukosten påminner om Grekland som vi hoppas åka till nästa sommar. Jag är total grekofil och min favoritresa är att båtluffa i grekiska ö-världen och då helst i ögruppen Cykladerna. Har båtluffat 6 gånger och det lär bli dubbelt så många till om jag för önska/bestämma. Nu kommer ni tycka att jag är helt knasig (om ni inte redan gjorde det) men jag hade faktiskt en båtluff med våra barn som målbild vid förlossningarna. Alltid drömt om att få resa med små barn på detta sätt och deras små ryggsäckar är packade med badbyxor och gosedjur.

Men i år blir det en svensk sommar med dansk krydda. Jajamensan, våra sommarplaner är klara! Vi kommer göra en turné i södra Sverige och jag räknar stenkallt (eller stenvarmt) med att vi kommer få tokbra väder och varmt hela juli. Annars får jag gå i ljusterapi hela hösten.

Börjar med härliga dagar på norra Gotland för att sedan ta färja till Oskarshamn och en vända i Småland. Sedan jobbar vi oss mot Skåne där vi kommer stanna längsta tiden. En bokning har vi kvar tills allt är helt kirrat och det är en natt i Köpenhamn. Jag är så nöjd och glad med våra sommarplaner. Jag tänkte mycket på det igår, varför jag är så pepp. Insåg att det är första sommaren på 6 år som jag inte är gravid, ammande eller i ständigt bevakande av liten parvel. I år är barnen 6, 4,5 och 1,5. De stora klarar sig väldigt bra själva och minstingen går jättebra och är inte längre en fara för sig själv på samma sätt som tidigare. Kontakter och trappor måste inte undersökas. Sen så är de stora jättebra på att leka med honom och vara ”barnvakter” så vi är fler som tar hand om varann. Ganska skön känsla. Tidigare somrar känns det som om jag varit konstant påslagen och haft otroligt svårt att slappna av. Jag är rätt aktiv som person men med småbarn att ta hand om blir jag nästan sjukligt energisk. Ska försöka tillåta mig att slappna av. Ja – vi får se hur det går med det. Ambitionen finns i alla fall.

Nej, nu är barnen på gång till köket, får sätta i gång dagen. Så mycket för det lugnet…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Anna 14 juni, 2015 at 20:03

    Härligt att höra att du är grekofil! Jag har ju känt en samhörighet med dig via din blogg, det blir mer o mer tydligt varför 😉 jag skrev detta inlägg inför vår Greklandsresa förra året http://www.bjornensover.se/?p=565 och lovar att skriva om årets när vi kommer hem i slutet av juli! Skrev om Venedig nyligen http://www.bjornensover.se/?p=2338 Hoppas att din semester i Sverige blir stärkande och utvilande! Jag ser fram emot att få läsa om den!

  • Lämna en kommentar

    Close