Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 augusti, 2021

Gröt med granatäpple var inte dumt alls det- supermat!

Höstkänsla fast det inte alls bör vara så nu. Men inte mig emot. Jag är en höstmänniska. Eller så här – jag älska alla årstider precis som de flesta av oss men hösten är den årstid då jag känner mig lugnast. Man får vara inomhus fast solen skiner, man får vara ensam, man få sätta och läsa en bok och man får helt klart vara en lite “tråkigare” version av sig själv.

Ett tecken på att jag känner att det är höst är att mina frukostar ter sig annorlunda. Från fil eller yoghurt och mackor vill jag ha något varmt och tillagat. Det är då gröten gör sitt inträde igen.

Gröt med granatäpple, blåbär och äppelmos

Jag har helt klart fortfarande, och lär ett bra tag framöver, energi men det skadar väl inte att boosta sig med nyttigheter för kroppen. Havregrynsgröt är toppen på massa sätt med fibrer och gör mirakel för kolesterolet har jag hört. Om man toppar sin gröt med andra bra grejer måste det ju bli superfood väl?

Granatäpple har jag för mig är en av de största källorna med vitaminer och likaså blåbär. Ja du hör, jag är inget vandrande naturapotek i kunskaper men tillräckligt kunnig för att förstå att äkta vara är bättre än kosttillskott.

Sedan äppelmos. Ja för det heter An apple a day keeps the doctor away ju.

Och att det sedan är vackert för ögat gör det ju inte sämre på något sätt. Det var himla härligt med de lite krispiga granatäppelkärnorna också mot allt det andra mjuka.

Tips på grötvarianter

Gröt på havrekross med kardemumma
Mannagrynsgröt
Kall overnight oats
Aprikosgröt
Blåbärsgröt

Jag vet inte om jag riktigt vill ha höst helt än. Gärna vardagsrutiner men inte så kalla temperaturer riktigt än. Fast jag kan ju längta efter sådana här frukostar med tända ljus. Ja ja, allt har sin tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.