Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juli, 2015

Den perfekta sommardrinken – Cointreau Fizz

Cointreau Fizz! Blandar till, häller upp och skålar in min  S E M E S T E R !

Nu är jag ledig i 4 hela veckor och ska bara vara med familjen i vårt vackra SommarSverige. Firar semestern och den varma kvällen med maken och en riktig sommardrink.

Jag är väldigt svag för sommardrinkar som drar åt citrushållet just för att det känns så fräscht och uppiggande. Nåt helt annat än det där mustiga glaset rödvin som man så gärna tar i slutet på oktober. Nu ska det vara ljust och fräscht.

Cointreau är för mig en rosa cosmpolitan men när jag fick det här receptet bestämde jag mig – detta är sommaren 2015-års drinken. Den är dessutom inte så spritstark då cointreau är en likör och har lite lägre alkoholprocent.

Efter en varm dag och under förberedelserna för att laga middagen (inte sällan vid grillen) är en sval drink helt fantastiskt. Känna sig ledig och flådig.

Cointreau Fizz

Ingredienser 
Krossad is
Färsk mynta
4 cl Cointreau
1/2 pressad lime
Sodavatten

Gör så här: Krossa is och fyll ett glas. Ta två-tre myntablad och lägg ett i taget i en handflata. Slå nu ihop händerna. När myntan slås på detta sätt frigörs smakerna i bladet. (Har sett det på barer och inte fattat vad de hållt på med tills jag var tvungen att fråga) Lägg i de slagna bladen och fyll på med ciontreau och saften från en halv lime. Toppa sedan med sodavatten. Garnera med ett myntablad.

En kompis lärde mig uttrycket sundowner och jag bara älskar det. Det är alltså en drink man tar i solnedgången. Som jag ser det så är det när maten är uppäten, undanplockad, allt är diskat och kvällen är fri. Ja, jag vet – jag är en lyxlirare men det är väl värt att passa på. Vem vet vad som händer i morron. Regn, osämja, förkylning ja vem vet…. Njuter av livet i dag alltså! Får kanske bli en sommardrink efter middagen oxå. Om jag inte somnat under läggningen av barnen…

Du kanske också gillar:
Mimosa
• Strawberry Daiquiri

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.