Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 oktober, 2015

Vad jag kan sakna med funkis

Jag har bott i flertalet olika lägenheter i innerstan med olika stilar och byggnadsår. Funkis, sekelskifte och 20-tal. Faktiskt aldrig någon nyproduktion. Ni som känner mig via bloggen vet att jag är en riktig, riktig funkisnörd. MEN, så klart finns det något med funkis jag kan sakna. Ibland.

När jag trillade över dessa bilder från Entrence mäkleri sög det till i magen. Där är ju just de två saker jag kan sakna med vårt hem: kakelugn och stuckatur. Det ser så magiskt ut, så mycket historia som skapats i de där rummen. Hur många själar har den där kakelugnen värmt genom åren? De som byggde huset, de timmar de la ner på att skapa takhöjden med stuckaturen. Älskar hur man ser hantverket i hemmet. Det som skapar själen.

Inredning är så klart viktigt men det är dessa unika originaldetaljer som faktiskt sätter själen, stämning.

Jag skulle för allt i världen inte byta bort vårt funkishem, missförstå mig nu rätt, men om jag nu skulle trilla över en eller ett par millar skulle jag gärna ha en liten, liten stuga kanske som har andra historiska vinglasg än vårt 40-tals hus. Nåt åt Madicken-hållet. För jag är ju lite romantisk och nostalgisk av mig ändå… Speciellt så här när det helt plötsligt skyltas med jul i alla varuhus. Minns ni mitt drömjulhus? Dags igen… 😉

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.