Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 februari, 2015

Min högborgerliga matsal är klar

I går var jag på Antikmässan och till min stora glädje var det en utställare som hade en hel avdelning med gamla dockskåpsmöbler. Priserna var högre än på loppisar men lägre än helt sprillans från affärerna. Fick med mig ett vitrinskåp, en liten ljusstake och en spegel (precis som jag själv hade som barn). Alla perfekta byggstenar till min högborgerliga matsal. Klicka här för att se mer av mitt dockskåp.

Rummet går i mörkt grönt, gult/guld och vitt. Soffan med ett randigt, gyllene tyg och det vita hörnskåpet är från mitt barndomsskåp. De tre stolarna och kristallkronan har jag köpt för några tior på loppis. En av stolarna hade faktiskt samma tyg som min gamla soffa – lycka! Golvlampan är lite apart här med sin orangea lampskärm. Den får jag göra om.

OBS! Ser ni att jag lagt in vita golvlister?? Detta är jag så stolt över. Vilken skillnad det blev för rummet. JA – jag vet… jag är lite nördig…

Förmodligen har det varit fler saker i hyllan. Ska se om jag kan pyssla ihop något själv eller leta febrilt på loppisar.

Du som följer mig vet att jag har haft ett dockskåp som jag tänkt göra om till mitt drömjulhus. Nu är ju julen utkastad sedan länge och jag vill ju inte att det lilla huset ska stå där och känna sig övergivet så jag tänker fortsätta, om än utan tydliga julattiraljer.

De röda juliga tapeten på övervåningen fungerar ju även nu tycker jag. Med lite glada, färgglada blommor blir det lite vårligt. Ungefär som hemma hos mig i mitt stora hus, ju.

Måste fixa notbladet till flygeln! Ser ju inte klokt ut…

Köpt två rullar med självhäftande dekorplast. Den svart/vita ska bli golv i badrummet och den storblommiga på grå botten blir tapet till sovrummet. Sen har alla rum fått nya tapeter.

Nu ska familjen snart ut i snön och njuta av den härliga solen. Första ska alla slita sig från diverse skärmar. Mig inkluderad 🙂

 

Comments (6)

 • Jag tycker du ska behålla lampskärmen som den är, tycker den gjorde sig fin ihop me kuddarna i soffan, men det som skär sig tycker jag är att foten är silver. den blorde få bli vit =) Lycka till med ditt lilla mini hus.. önska jag hade ett som jag kunde få greja med =)

  • Där har du helt rätt – lampfoten borde få sig en ny färg. Vitt eller guld tror jag. Kanske att lampskärmen ska få bli röd för att matcha skåpets röda bakgrund??
   Kolla på Blocket eller loppisar. Många hus för billig peng att sätta tänderna i. Men var försiktig! Har du väl börjat är det svårt att sluta och kvällarna blir låååånga medans nattsömnen får stryka på foten. 😉
   Kram!!

  • Åh jösses!! Det hade jag ingen aning om. Hjälp, vad ska detta sluta i?? Jag som redan lägger ner mycket tid och tankeverksamhet på detta? Och en mässa till på köpet??!! Så himla kul 🙂 Tack för tipset!
   KRAM

  • Jaa det röda kan oxå vara jätte fint och ta upp =) Hehe aa jag har funderat länge på detta, största anledningen är att vi bor i en liten två så har inte riktigt plats för ett sånt här projekt än. Men den dagen vi flyttar ska jag absolut gå ut o leta efter ett litet hus =) Kan tänka mig att man fastnar hehe.. Ditt lilla hus ser helt underbart ut, så ser fram emot att få se mer =)

 • Hei Helena, og god påske!Tusen takk for at du deler av deg med din kreativitet hva angår Lundby dukkehus!Det jeg lurer på er hva du har gjort med de andre rommene i Småland huset-og hvordan fikk du gulvene så hvite og fine?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.