Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 februari, 2016

Designveckan är i gång, dygnet runt. Pressvisningar & prisutdelningar

Igår var det en helt galet intensiv och rolig dag. Eller dygn snarare då det var från tidiga morgonen till sena natten. Designveckan är nu igång här i Stockholm och idag tisdag öppnar möbelmässan ute i Älvsjö. Igår var det pressvisningar hela dagen över hela staden och prisutdelningar sent in på natten.

Morgonen började med att Elle Decoration Design Awards hade en pressfrukost. Intervjuer med vinnarna som senare på kvällen skulle motta priserna. Så vackert i Operakällarens magiska lokaler vid strömmen.

Superduktiga designgruppen Note Design Studio vann priset för Årets Designer. Ju fler deso roligare. Här är beviset på att man kan jobba i grupp!

Vidare nordöst några hundra meter till Wetterling Galary där det var VÄRLDSPREMIÄR för Iittalas samarbete med Issey Miyake.

Hur spännande som helst. Jag hade tänkt att det skulle vara plisserat glas och stort men det var så fel gissat. Det var porslin i vitt, rosa, petrolgrönt och svart. Körsbärsträdets färger. Så vacker färgskala. Vidare var det kuddar, väskor, servetter, vikta bordsblommor och vas mm. Fint som snus men jag tyckte det var lite för snällt för min smak. Hade väntat mig mer större och mer dramatiskt. Men finnar och japaner i hop kanske blir lite lågmälda?

På plats var teamet från båda varumärkena. Intressant att få höra hur arbetet gått till. Under 4 år har de jobbat fram detta.

Senare var det presslunch på Nobis hotell med mina favoriter Claesson Koivisto Rune som visade upp sina lanseringar för deras företag Smaller Objects. Ja, det är precis vad det är: Mindre saker. Annars är killarna mest verkasamma med arkitektur, inredning och möbler.

Av det de visade var nog samarbetet med ljuvliga, inspirerande, legendariska Ingegerd Råman det som fick min puls att öka. Tillsammans har de relanserat en skål som de två parterna gjorde till en restaurang på slutet av 90-talet. Restaurangen finns inte längre och skålen kom aldrig ut till “vanligt” folk. Men nu!!! Och jag ställer mig först i kön. Skålen har fått namnet One Happy Cloud för så hette krogen. Handdrejas för att få den perfekta “putte-på-kanten”. Perfektion!

Trevlig lunch med fint sällskap av Daniella (som för övrigt var nominerad till årets bästa inredningsbloggare), Anette och Åsa (som absolut inte vill vara med på bild 😉

Vidare fick vi kliva tre trappor upp och se Design House Stockholms nyheter. Trångt attans men stämning var hög då Grundaren Anders Färdig fullkomligt ägde presentationen och lös av glädje. Min favorit från deras visning var den spännande, fristående garderoben Air av Mathieu Gustafsson. Jag älskar rotting. Har det lite överallt här hemma. Det är typiskt för funkas så det liksom ingår i huset. Och nu ska vi göra om sovrummet och en sådan här hade passat som en smäck. FAST, jag vill inte ha en vit… kan man få den naturfärgad rotting och mörka träkarmar???

Sen raskt hem för att svida om och dra på mina värsta partyboots. Nu var det hela två prisutdelningsgalor på stan. Först ut var Årets Rum 2016 på Berns. “Alla var där” är rätt uttryck. (Bilden nedan lånad från Drömhus)

 

Hängde med Katarina, Helena och Helena som förgyllde min kväll med skratt så tårarna rann och dans så fötterna värker som attan i dag.

Och så här såg jag ut, kvällen till ära.

Priser delades ut till välförtjänta designers och innovatörer. Det mest spännande var nog ändå Årets Rums Maktlistan, lista över de hundra mäktigaste inom design-Sverige. Den ska jag titta närmare på snart. Vem av dem ska man ringa…?

Sen slöts cirkeln och vi var tillbaka på Caféet där Elle Decoration Awards delades ut. Läs om alla vinnare HÄR. Årets inredningsbloggare blev Frida med Trendenser och allt annat hade varit fel, fast mina kollegor här på Sköna Hem, Jannice och Maria hade ju såååååklart varit värdig vinnare de med!

Sen slog klockan tolv och fast båda partybootsen satt kvar gick jag hem likt Askungen. Armkrok med Helena, nöjda och glada. Och lätt förvirrade – det var ju bara måndag!

Idag öppnar möbelmässan. Pga stökigheter med lämning och hämtning av barn så tar jag ett besök dit senare i veckan. Lite lugnare då också kanske. Mässan är öppen för alla på lördag. Ta er dit, det är så inspirerande.

Comments (2)

 • Hej Helena,
  Vilken fantastiskt snygg klänning! Skulle gärna vilja veta märke och om den finns i butik nu…
  Tack för en härlig blogg!
  Mvh, Helena på norra sidan vägen 😉

  • Hej Helena 🙂 Klänningen är från HM och jag köpte den förra veckan så den borde finnas kvar. Visst är den läcker??!! Blev helt betagen av den.

   Hoppas du hittar den.

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.