Följ mig:
Min dag

När maten för fiender samman

5 september, 2015

När vi köpte vårt hus ingick det två katter – Birger och Bernhard. De hade bott här i hela sina liv och de förra ägarna som skulle flytta till lägenhet förstod att de inte skulle trivas inne i stan. En av dem tom sover ofta ute om nätterna. Men bara för att de bor tillsammans här så är de på intet sätt vänner. De väser högt så fort de ser varann och de har gjort en uppdelning om vilka vångingsplan de får röra sig på. Bernhard håller till på övervåningen medans den yngre och kaxigare Birger har undervåning och källare.

I morse när jag, väldigt trött, kom ner i köket så var Birger på väg mot matskålarna samtidigt som Berhard ville komma in för att äta. I vanliga fall skulle de kämpat om ensamrätten över skålarna men, kors i taket, de smög sig båda fram och började äta. Var tvungen att dokumentera.

De la ner sina vapen för att hungern var starkare än stoltheten.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Ewa Nilsson 5 september, 2015 at 17:51

    Så gulligt, älskar katter. Väldigt snygg matta

  • Lämna en kommentar

    Close