Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 februari, 2016

Indiska visar inredning & mode för vår/sommar 2016

I går var det pressvisning för Indiskas inredning, vår- och sommarkolektionen 2016 på Berns. Men Indiska är nog mest känt som modevarumärke så det var även en modeshow. Väldigt härligt att se sköna, lediga sommarkläder när man själv går runt i lager på lager-metoden.

Inredningen för sommaren enligt Indiska ska gå i blåa, svala toner. Känns så fräscht och jag hoppas nu på en het sommar så dessa svala färger behövs. Men det blå kryddas upp av korall och grönt.

Av nyheterna från Indiska Home 2016 så var det denna vas med tydliga influenser från kemilabb som jag gillade mest. Så himla rolig och anpassningsbar. Massa saker i ett här: mässing, koppar, mörkt trä och minivas. Så rätt på alla plan.

Ananaser i inredningen verkar fortfarande funka.

Den lilla burken i mässing med förstoringsglas som lock föll mig också i smaken.

Kan ju inte pynta ett uterum eller uteplats utan ett flaggspel! Detta visar fint alla tyger i sommarens kollektion. Återkommer på kuddar och dukar. Så, det är bara att matcha och mixa!

Och på bilden ovan syns även ett stora draperi i makramé. Fint som vägdekoration eller draperi i en dörröppning.

Men nu då över till modebiten.

Jag visar här de outfits som jag verkligen gillade och kommer gärna njuta av sommaren i. Som den här fantastiska kimonon/tunikan/rocken eller vad man kallar den. Man kan komma i en lite dassig sak under denna och ändå vara stunning. Observera de fina fransarna längst ner.

Spets och vitt syntes i många outfits. Så somrigt och fräscht.

Den här blommiga omlottklänningen är ju hur drömmig som helst. Och sen, återigen fransar. Det är kanske de här makramé-amplarna vi sett i inredningen det senaste året som förs över till mode?

Jag har aldrig tidigare varit på en modeshow av den här kalibern. Ännu mindre suttit front row. Blev lite ställd när jag hänvisades till min plats. Ska jag sitta där? Som värsta Kardashian, ju! Slängde mig snabbt ner som om jag snart skulle bli bortflyttad, när de skulle komma på att jag blivit placerad där av misstag. Men – jag fick sitta kvar…

Här är två bilder från Indiska som visar vår och sommarkollektionen på ett lite bättre sätt

Nån mer än jag som längtar efter varma vindar, långa ljusa kvällar och uteserveringar??? Så traggligt att ha månader kvar till försommarvärme.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.