Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 augusti, 2016

En söndag på Rosenhill med självplock & bakluckeloppis

I går hade vi en skön söndag ute på Ekerö och härligt avslappnat Rosenhill. En dag i solen med bakluckeloppis och häftigt självplock.

För er som ännu inte varit på Rosenhill så kan jag berätta att det är ett väldigt annorlunda ställe. Här är allt lite kontrollerat okontrollerat. Det är kreativt, lustfyllt och avslappnat. Långt borta är de stylade surdegsbageri-fiken med 223 likadana koppar och perfekta kanelsnurror. Här är inredning och interiör helt skapat av ett hopplock av det som hittats. Udda, skeva, slitna stolar som på den där ungdomsgården man älskade – där allt var tillåtet.

Men det som nog är det allra viktigaste och mest intressanta är den egna odlingen man kan handla av. Och de fantastiskt goda bakverk man kan köpa i caféet.

Mangold! När naturen skapar något gott och vackert på en gång.

Sen så drar söndagarnas bakluckeloppisar. Många fynd har jag gjort här.

Barnen fick fynda själva och i år blev det en rosa dagbok med hänglås till dottern, en lastbil till lillkillen och två ack så efterlängtade skyländers till storebror. Jag hittade ett helt fantastiskt gammalt Monopol (är så nostalgiskt förtjust i gamla brädspel).

Den lilla rosa dagboken skulle bli en “Dagdrömsbok” sa dottern. Varje sida hade paginerats av den tidigare ägaren och vi kunde se att de första 8 sidorna var bortrivna. Undrar så vad det var för historier, tankar och händelser som hade lyckats hamna på de 8 sidorna…

Ett av växthusen är så vackert inrett. Men ack så varmt igår. Då det var många som var på plats igår och sittplatserna gick åt som smör i samma solsken så var det många som prövade att sitta här inne men gav upp efter 5 minuter. För varmt!

Mer lämpat för gurkor tex…

Uppe i huvudbyggnaden går det att köpa mat och dryck. Även en lite butik med bröd och andra ekologiska varor.

Den här verandan är så läcker. Som en amerikansk porch med ljuvlig utsikt över fälten och odlingarna.

Höjdpunkten! Få plocka sitt fång blommor!

Kände mig som Alice i Underlandet eller nåt liknande. Drömskt!

Igår var det väldigt, väldigt mycket folk och vi fick vänta på maten i 40 minuter. Det var lite föööör långt för våra små. Men när väl energinivån var återställd och den vegetariska lasagnen var i magen gick det bra igen.

Gick inte att ta några vettiga bilder inifrån caféet för kön slingrade sig på varenda kvadratcentimeter faktiskt.

Detta blev årets tur dit för faktiskt har det blivit en återkommande tripp varje år. (HÄR är ett suddigt inlägg från -13)  För har man en gång tagit sig dit vill man komma tillbaka.

Comments (4)

 • Underbart med självplock! Önskar så att det fanns mer av detta, antingen är det på väldigt få ställen det finns eller så är det dåliga på att marknadsföra sig, så man inte vet att de existerar..
  Du hade en såå fin kjol på dig, vart har du köpt den…?

  • Halloj! Visst vill man ha mer självplock. Håller med om att man inte vet om så många ställen. Gissar på Rosendal och Ulriksdal men det borde väl vara fler. Skickar här en uppmaning för fler ställen att marknadsföra sig bättre 🙂
   Jag fullkomligt älskar min kjol! Ledsen att säga att jag köpte den i New York förra våren. Kostade bara 200:-
   Nån butik/kedja borde göra sådana här för jag får frågor och komplimanger varje gång jag har den på mig. Passar oss som är lite bredare nedåt, så att säga… Den är i typ grodmansdräktsmaterial och helt skrynkelfri. Svalare än vad man kan tro.

   KRAM!

 • Rosenhill, har tänkt så många gånger att jag ska åka dit, men det har bara inte blivit av. Så fint med självplock på blommorna och det är alltid så kul att köpa grönsaker direkt från platsen de odlas på.

 • Nu är ni flera som tipsat om Rosenhill så man blir ju lite nyfiken. Särksilt om bakverken är fantastiska… jag tycker att man blir besviken ibland när det ser läckert ut och man ska unna sig en massa kalorier – men så är det inte särskilt gott. Kan hända även på “fina” ställen. Men det här låter ju bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.