Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 mars, 2016

Bokat resa! Och jag som sa aldrig mer dit

Det här året alltså! Händer så mycket nu att planera längre än nästippen är så svårt. Skulle behöva storstäda huvudet och lägga tillbaka allt i rätt ordning.

Att göra sommarplaner har inte funnits ens i mina drömmar. Att det är påsk om en vecka är fortfarande en chock. Men som för att skapa en mental morot för hela familjen bokade vi nu en resa i maj till varma bad, ledighet, inga måsten och tillsammans. Bra resmål va?!

Bara det att jag sa att jag aldrig mer skull åka dit. För nu har vi bokat en resa till O.B.C. och det blir då tredje gången vi åker dit. Varför jag låter så neggig är för att jag har som resefilosofi att alltid (förutom storstäder) besöka nya ställen. Till och med så att när jag rest alltid har luffat, rest runt och bott max tre nätter på samma ställe.

Men nu var vi sent ute så många resmål var bokade, vi har små barn som vi måste anpassa oss efter och det kändes (om än motvilligt) skönt att veta vad vi bokade så att vi kommer bli nöjda. Mer än nöjda! Detta kommer bli årets lyxigaste vecka. Så tacksam.

Helena-Lyth_OBC

När jag var liten reste jag å mina föräldrar varje sommar på charter. Då mina 3 brorsor är så mycket äldre så var det “bara” vi tre. På den här tiden, alltså på stenåldern, så bokade man resor utifrån den tjocka katalogen som kom hem i brevlådan. Den damp väl ner i september och min resglada mor bokade alltid på studs någon härlig resa med bad och kulturella inslag. Så jag hade en resa att sukta efter i si så där 9 månader. Långa månader att drömma, längta och planera för denna resa. Kunde ligga och bläddra i katalogen i timmar och skriva packlistor. Var det nån på bilderna som hade snygga kläder skulle jag ha likadana. Kan berätta att jag letade efter vita snickarshorts i månader en gång för att en tjej i Vingresors katalog hade just sådana på en strandbild.

Detta beteende har bytts ut mot att jag kollar på de korta filmerna som finns på resebolagens hotellsidor. Mjuk musik ackompanjerar snygga åkningar över infinitypooler och solnedgångsrosé. Samma beteende bara ny teknik. Men endast i två månader då…

 

Comments (5)

  • Wow, härligt, nästan så man blir sugen att hänga på! Nu ska vi leta reda på äggblåsarinstruktioner från dig… Kram från alldeles för pigg V, och VAB-trött mor, sannolikt dagis igen im:-)

  • Hej! Var maten bra på det hotellet? Har blivit skeptisk mot all-inclusive, då det var väldigt dåligt den första och enda gången vi testade det. Maten är en så viktig del av semestern för mig! Trevlig resa:-)

    • Hej! Jag och maken är väldiga matsnobbar och vi är väldigt nöjda med maten på hotellet. Det är ett rullande schema så det är en meny för varje dag med olika teman. Tanken är att det ska vara lokal mat, ingen tex mex-buffé. Då hotellet inte är så där bautastora som Sunwing-hotellen blir maten lite mer arbetad här. Vi väljer aldrig full all inclusive för att vi vill besöka lokala restauranger och få lite kontakt med omgivningarna. Byn har fina små tavernor med dagsfångar fisk, upp i bergen finns en fantastisk familjerestaurang med mitt livs godaste lammkotletter och sen en promenad åt “andra hållet” finns en restaurang precis vid havet som är lite av ett hippieställe med vågorna precis vid bordet. Frukosten är to die for, luncher har vi ätit vid strandcaféet eller buffé på hotellet. (Äter helst inte uppe på Sunwing, som ligger backen upp) då det är allt annat än lokalt med Amerika-kväll och tex mex.) Så som svar på din fråga: Mycket nöjda.
      LÄNGTAR!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.