Följ mig:
Personligt Utan kategori

Hälsningar från Kreta!

3 juni, 2014

Halloj Sverige! Här sitter jag på en balkong och ser ut över Medelhavet. Poppar in för att skicka en liten semesterhälsning.

Galen känsla att vara uppkopplad mot verkligheten och samtidigt härligt – att vara nära alla nära och kära fast man är bortrest på solsemester.

Här kommer några digitala vykort från ett lite småmulet Kreta men med ljuvlig temperatur. Vi befinner oss i byn Makrigialos på det underbara hotellet Ocean Beach Club, eller O.B.C. som det också kallas. Konceptet är genialt; ett design hotell med infinitypool, vita gardiner som dansar i vinden och vita solbäddar fast för barnfamiljer. Här spills det glass och läsk hejvilt och det är helt enligt planen. Mer om själva hotellet senare för det är mycket snyggt att inspireras av!

Vi var här för två år sedan och det tog emot lite att åka tillbaka till samma ställe. Det går liksom emot mina principer men då vi reser med tre barn så var det ju skönt att veta vad vi hade att vänta och det fanns ju liksom inget att klaga på så det fick bli en återvända. Förra året kom vi ju inte i väg på någon resa till Medelhavet för dottern fick vattkoppor två dagar innan avfärd mot Turkiet så då ville vi dessutom veta att vi inte skulle bli besvikna eller överraskade.

Hej så länge, nu ska vi på fisketaverna och hoppas på ett glas rosé i hop med en tallrik nyfångad bläckfisk!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Tina Sundling 3 juni, 2014 at 20:08

  Åh va härligt Helena! Men du… Har du med den fina girlanden

  • Svara Helena - amelia.se 3 juni, 2014 at 21:17

   Ha ha ha, nej du, den ligger hemma och väntar. Den kommer till användning sen. Jobbar med framförhållning. Ibland…
   Kalinichta som de säger här i Hellas. God kväll 🙂

 • Svara Helena N 3 juni, 2014 at 21:28

  Men gud så härligt! Njut som tusan nu! Här i Stockholm har det regnat idag, och i morse när jag skulle simma (utomhus) var det knappa 10 grader i luften, huvaligen.
  Sug i dig lite värme åt mig med!
  Kramis Helena N

  • Svara Helena - amelia.se 4 juni, 2014 at 07:46

   Tack Helena! Njuter för fulla muggar ska du veta! Tar med en dos solstråle med mig hem i handbagaget 😉
   KRAM!

 • Svara Evelina 4 juni, 2014 at 14:59

  Hej! Ser supermysigt ut. Vi ska dit nu i juni och har inte valt all inclusive, vad tycker du är mest värt att äta på de lokala tavernorna eller äta på hotellet? Läste någonstans att tavernorna var sådär?!

  • Svara Helena - amelia.se 8 juni, 2014 at 11:37

   Hej Evelina! Å vad härligt att ha resan framför sig! Längtar tillbaka.

   Vi hade halv-inclusive dvs lunch å middag 5 av 7 dagar. Dels för att det är billigare men mest för att det är ju roligare att faktiskt se lite kultur och lokalbefolkning. Det är väldigt god och vällagad mat på hotellet och personalen är helt oöverträfflig! Menyerna är uppdelade på pasta, vegetariskt, fisk, lokalmat och nåt mer jag inte kommer ihåg… Och det lokala alternativet var alltid bäst.
   Men jag tycker nog upplevelsen av att äta på tavernorna i omgivningen är roligare. Att faktiskt känna att man är på Kreta, i Grekland.

   En underbar fiskerestaurang nere i fiskebyn:
   http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g494952-d2140547-Reviews-Agyrovoli-Makry_Gialos_Lassithi_Prefecture_Crete.html
   Supersöt, familjeägd fisketaverna. Dagens fångst och superfärskt. Barnen lekte på stranden och gungade i gungorna, som ligger precis vid restaurangen, medans vi väntade på maten. Kanske inte den bästa fisketavernan jag varit på men den vi tror är bäst i Makrigialos

   Men den häftigaste upplevelsen hade vi här:
   http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g494952-d2256357-Reviews-Diaskari-Makry_Gialos_Lassithi_Prefecture_Crete.html
   Helt magiskt placerad vid en paradisstrand. Så genuint och personligt så man får nypa sig i armen. Jättegod calamares!

   Förra gången vi var på OBC åt vi på:
   http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g494952-d4752876-Reviews-Dragon_s_Cave-Makry_Gialos_Lassithi_Prefecture_Crete.html

   En upplevelse och ett minne för livet! Måste upplevas. Beställ ett kilo lammen och du får en smaksensation och upplevelse att skriva hem om!

   Det bästa med att äta på hotellet är att barnen hittar kompisar och timmarna rinner i väg medans de har superkul. Det är inte att förringa!

   Lycklig resa!

 • Svara Anna 4 juni, 2014 at 21:37

  Ljuvliga Kreta! Det är få ställen som går upp emot den ön om man reser med barn. Har varit både i Agia Apostoli och i Almyrides. Blev nöjd båda gångerna. Reser gärna tillbaka! Ha det så bra! Anna http://www.bjornensover.se

  • Svara Helena - amelia.se 8 juni, 2014 at 11:38

   Hej Anna! Håller helt med! Kreta och Grekland överlag är helt underbart som resmål tycker jag!
   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close