Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juni, 2014

Hälsningar från Kreta!

Halloj Sverige! Här sitter jag på en balkong och ser ut över Medelhavet. Poppar in för att skicka en liten semesterhälsning.

Galen känsla att vara uppkopplad mot verkligheten och samtidigt härligt – att vara nära alla nära och kära fast man är bortrest på solsemester.

Här kommer några digitala vykort från ett lite småmulet Kreta men med ljuvlig temperatur. Vi befinner oss i byn Makrigialos på det underbara hotellet Ocean Beach Club, eller O.B.C. som det också kallas. Konceptet är genialt; ett design hotell med infinitypool, vita gardiner som dansar i vinden och vita solbäddar fast för barnfamiljer. Här spills det glass och läsk hejvilt och det är helt enligt planen. Mer om själva hotellet senare för det är mycket snyggt att inspireras av!

Vi var här för två år sedan och det tog emot lite att åka tillbaka till samma ställe. Det går liksom emot mina principer men då vi reser med tre barn så var det ju skönt att veta vad vi hade att vänta och det fanns ju liksom inget att klaga på så det fick bli en återvända. Förra året kom vi ju inte i väg på någon resa till Medelhavet för dottern fick vattkoppor två dagar innan avfärd mot Turkiet så då ville vi dessutom veta att vi inte skulle bli besvikna eller överraskade.

Hej så länge, nu ska vi på fisketaverna och hoppas på ett glas rosé i hop med en tallrik nyfångad bläckfisk!

Comments (8)

  • Helena - amelia.se

   Ha ha ha, nej du, den ligger hemma och väntar. Den kommer till användning sen. Jobbar med framförhållning. Ibland…
   Kalinichta som de säger här i Hellas. God kväll 🙂

 • Men gud så härligt! Njut som tusan nu! Här i Stockholm har det regnat idag, och i morse när jag skulle simma (utomhus) var det knappa 10 grader i luften, huvaligen.
  Sug i dig lite värme åt mig med!
  Kramis Helena N

  • Helena - amelia.se

   Tack Helena! Njuter för fulla muggar ska du veta! Tar med en dos solstråle med mig hem i handbagaget 😉
   KRAM!

 • Hej! Ser supermysigt ut. Vi ska dit nu i juni och har inte valt all inclusive, vad tycker du är mest värt att äta på de lokala tavernorna eller äta på hotellet? Läste någonstans att tavernorna var sådär?!

  • Helena - amelia.se

   Hej Anna! Håller helt med! Kreta och Grekland överlag är helt underbart som resmål tycker jag!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.