Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 april, 2016

Firar med egendesignade Mateusporslin. Inte illa!

Hurra! Fredag! En mycket annorlunda vecka är nu till ända. Simläger dagtid för äldste sonen, förskola med business as usual för de två mindre, intensivt jobb för maken och en liten mitt emellan vecka för mig. Men nästa vecka, då händer det grejer. Då ska det skrivas avtal på mitt drömuppdrag och jag ska färdigställa ett föredrag för drömkunden så idag, denna fredag firar vi! Ja, jäklar i min lilla låda vad jag är värd att fira idag.

Vad kan vara bättre att styla denna firarstund med om inte mitt egendesignade porslin?!? Kommer ni håg det där magiska bloggeventet hos porslinsmärket Mateus jag hade lyxen att få vara med på? Då fick vi som var inbjudna designa, alltså måla, egna mönster på Mateus vackra porslin. I går fick jag hem mina fat och min skål. Är så nöjd och så glad.

Min tanke när jag målade de här tre små faten var att ha dem som snacksfat. Vi är en snacksfamilj – det mumsas nötter, korvar, starka ostar, oliver, picklade vitlökar, skinkor varje helg. Det är liksom mer min grej än stora skålar med chips att gräva ner händerna i. Så två små fat för kallskuret och en mindre skål för nötter/oliver.

Hade sådan prestationsångest när jag satt där med det vackra vita fatet och alla regnbågens färger att välja på. Att stänka lite från sidan kan ju liksom inte gå fel tänkte jag. Då faller färgerna liksom som de vill och jag låter ödet få vara med och designa. Alltid bra att ha någon att skylla på, ja ödet alltså.

Nu så, nu får de komma till användning och invigas. Nu ska i alla fall jag ta en härlig fredag och helg. Det är vi alla värda, eller hur!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.