Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 december, 2014

Årets juldukning 2014

God Jul alla fina! Hoppas julafton var så där härlig som du önskade och att tomten var givmild.

Vaknar i dag upp med en sådan glad känsla efter att få haft den otroliga lyxen att fått fira med hela min familj. Det blev en jul jag tror vi sent ska glömma. Dignande julbord, äkta tomte, ringdans, paketlek, storartat fyrverkeri, rekordartat gottabord, maffig gran, alla friska och vacker juldukning.

Då vi hade ett julbord med bara rätter från havet ville jag duka med något som anspelade på det. La ett stort snäckskal på varje plats där förrätten (löjrom, smörstekt surdegsbröd, finhackad rödlök, smetana och citron) fick serveras på.

Stora guldstjärnor som jag klippte till dotterns födelsedagskalas la jag under skalet. Det matchar det guldiga mönstret i julduken.

Röda anemoner med ris i en liten vas fick vara de enda blommorna för de stora ljusstakarna tar mycket av yta och uppmärksamhet så att försöka konkurrera med dem hade blivit förryckte.

För att fortsätta med det gyllene så hade jag några små mässingsljusstakar med röda julgransljus.

Många duknings- och inspirationsbilder är så härliga och maffiga. Det man dock inte ser på de bilderna är  när det sitter gäster vid bordet. Hur ska de sitta, röra sig och framför allt var ska drycken få plats? Min juldukning i år blev väldigt bra och härlig men den blev först fulländad när alla satt vid bordet.

Då vi blev 19 personer fick det bli två bord. Barn under 15 fick sitta i köket. Hur jag ska göra om några år då barnbord är ett minne blott? Låååångbord får fixas.

Den trogne läsaren kanske undrar var färgerna från mitt julmoodboard har tagit vägen i denna juldukning? Helt rätt, de färger som hemmet gått i i övrigt i jul fick ge vika vid själva matbordet. Mycket för att duken och ljusstakarna är självklara och måste användas så då funkar det inte hela vägen.

Återkommer med mer bilder från julen men nu ska jag äta frukost med tomtegröt och sen ta hand om disken. Det ska ni slippa se 😉

Ha nu en härlig juldag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.