Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 april, 2016

Bönan (och jag) som växte från sidan

Jag planterade för ett tag sedan rosenbönor och de växer sig höga i dotterns rum. Som växande gröna gardiner. Ville göra en ny plantering till mig och vardagsrummet också.

Planterade och bönan lät vänta på sig. Helt plötsligt poppar en liten, liten grön grodd upp – fast på sidan. Precis vid krukkanten spirar det. Men, vaddå? Jag satte ju dig här i mitten och med en stor blompinne att klättra upp för. Ja, ja, bara att acceptera och vattna på. Lär väl bli bra sen.

Lite så här kan jag känna att jag just nu också växer. Det har hänt så mycket i mitt professionella liv på väldigt kort tid. Jag har under hela mitt vuxna liv skapat en bra grogrund för ett yrkesliv inom marknadsföring och reklam. I 22 år har jag arbetat med reklam och som Art Director. Kanske ett av de mest spännande yrken som finns. Få vara kreativ och skapa reklamkampanjer ihop med varumärken, bestämma hur kampanjerna ska se ut, rodda fotograferingar, formge. Men det är rätt tufft att varje dag skapa och kreera. Helst helt nya saker. Och reklambranschen är faktiskt tufft att åldras i, speciellt för kvinnor. Det är stor skillnad i dag än för 10 år sedan men det är fortfarande bättre att vara 20 än att ha 20 års erfarenhet. Faktiskt.

Började närma mig 40 och insåg att jag borde göra en förändring om jag nu inte ska förbli Art Director i ytterligare 28 år. Resultatet blev denna blogg och hur det startade har jag skrivit om HÄR. Lyckades göra en rejäl förändring och satte upp nya mål för mitt yrkesliv. Sa upp mig nu innan jul för satsa helt på egen verksamhet. Nu, när vi kliver in i årets fjärde månad har jag nått mål jag aldrig vågat tro på, så här snabbt. Jag växer upp, lite från sidan och lyckas ta mig upp ändå. Och detta är när 40-strecket passerats och med tre små barn.

Jag har medverkat i Nyhetsmorgon tre gånger, varit med i P5 STHLM, fått föreläsningsuppdrag, intervjuförfrågningar från tidningar, ska skriva kontrakt på drömuppdrag nästa vecka, samarbetsförfrågningar med nyp-mig-armen nivå, slagit besöksrekord, lärt känna fantastiska människor som jag haft som förebilder hur länge som helst och knyta nya nätverk. Så många långa sena timmar och hårt arbete börjar betala sig. Har aldrig tvekat för jag har hela tiden känt passionen. Har man passionen måste det bara löna sig. Så tacksam över att jag kan få växa.

Nästa vecka kommer jag kunna få berätta hur mitt 2016 kommer se ut. Det verkar spira och jag tror att det faktiskt kommer kunna blomma.

Mitt största tack vill jag ge till dig som är här och läser. Att ni lägger er dyrbara tid på att titta in här. Vet vilka vissa av er är då ni ibland ger små kommentarer här eller ännu hellre på min Facebook men de flesta är för mig okända vänner. Oavsett så är jag rysligt tacksam för det är sådan lycka att få veta att det jag skriver uppskattas. Fått bilder skickade till mig på de pyssel jag tipsat om tex. Värmer mer än ni kan ana! Ni har blivit några fler nu och det är också så fint. Välkommen alla nya.

Comments (12)

 • Tack för att vi får titta in och för det du bjuder på.
  Så inspirerande att läsa om din utveckling, vad du gjort och det du har framför dig.
  Stor beundran samtidigt som det inspirerar.
  Bättre att vara 20 år än att ha 20 års erfarenhet…skrämmande. Tyvärr tror jag det stämmer i flera sammanhang.

  Ser fram emot att följa dig på dina nya vägar.
  Enjoy!

  • Hej Inger! Ja det är nog tyvärr så, att ungdom i sig självt ibland ses som fördel oavsett bransch. Inga barn att hämta på dagis, inga lån som kräver höga löneanspråk, massa ambition att jobba sena obetalda timmar. Jag vet, jag har själv gjort dessa hundår… Nu tar jag nya egna tag och skapar ett helt nytt kapitel. Och tack snälla för at du är med och stöttar. Värmer!!!
   KRAM!

 • Jag gillar din sida jättemycket . Kollar varje dag. Supertack från Vellinge i Skåne.
  Varma hälsningar ???BrittMarie

  • Hej BrittMarie! Tack snälla för dina rara ord. Värmer så galet mycket och ger en massa energi!
   Hoppas att vi “ses” mer och att jag kan fortsättningsvis kan inspirera.
   Kram tillbaks till Skåne, som jag förhoppningsvis åker till i sommar för övrigt!

 • Du är så grymt inspirerande! Stort och varmt grattis till din framgång! Och tack för att du delar med dig av alla dina tankar på ett så ödmjukt och, som sagt, inspirerande sätt. Ser verkligen fram emot att få höra mer!

  • Hej min namne! Åh tack snälla rara. Din fina kommentar är så fantastisk och jag lägger dina ord nära hjärtat. Gulle dig!
   Ja, jag ska inte vara så här hemlig men jag är så skrockfull så jag vågar inte säga något innan det är kontrakt signerade och typ skrivet i sten. Men på tisdag, då lovar jag säga allt!
   Tack för att du är här och stöttar.
   KRAM!

 • Men vad spännande det är att följa dig. Beundrar att du vågar satsa. Håller tummarna att allt går i lås. Fortsätter att läsa så klart. Kram

 • Håller med alla ovanstående, tittar också varje dag och beundrar dig oerhört, du har en förmåga att uttrycka dig som är väldigt stimulerande. ALL lycka till dig. ?

  • Kära Ewa! Och ett oändligt stort tack för dina ord. Blir alldeles rörd. Blir så glad när jag får hör att jag kan inspirera här i min lilla hörna. Tack återigen!

 • Varje morgon tittar jag in här och det är alltid något trevligt att läsa eller något roligt pyssel eller recept. Helena, du är oerhört inspirerande! Helt rätt av dig att bli din egen och göra det du tycker är roligast. Lycka till! 🙂

  • Fina Eva! Stort, stort tack! Att jag kan få inspirera och ge någon en stund av glädje och spirande kreativitet gör mig så fantastiskt lycklig. Precis det jag hoppas.
   Tack snälla för dina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.