Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 september, 2020

En viktig & ärlig fråga från mig

Kära läsare och vän. Ja, många av er som läser detta vet jag har varit med mig i många år och det betyder massor. Då och då kommer kommentarer med livstecken från er och jag vet att ni är med mig, som vänner. Det är just därför jag nu vill ställa en viktig fråga till dig som läser.

Jag älskar att blogga, att dela med mig av det jag bokstavligen pysslar med och även det som händer i mitt liv både på semester och vardag (varför jag började blogga kan du läsa HÄR). Att fylla bloggen med högt och lågt så att säga, sött och salt. Lite som livet ju är – både upp och ned. Jag kommer fortsätta blogga så länge jag tycker att jag har något att dela med mig av. Jag lämnade min inkomstbringande blogg på Bonnier, först Amelia och sen Sköna hem, för att äga allt mitt material och kunna styra mitt bloggande själv. Valde att finansiera min arbetstid med bloggsamarbeten istället för att få en liten peng varje månad av portalen jag var på. Nu är det andra tider på många sätt. Dels så är det en osäker värld med pandemi samt att många kunder har flyttat mycket av sina budgetar till den snabbare kanalen Instagram vilket jag verkligen tycker är synd. Varje inlägg på Instagram hamnar i händerna på algoritmen som väljer att visa den eller ej samt att det blir en dagsslända som försvinner bort efter några timmar medan många av mina samarbetsinlägg här på bloggen lever kvar för evigt då några hamnar högst upp på google trots att de publicerades för flera år sedan.

Det jag nu funderar på och verkligen hoppas du förstår är att jag vill testa att lägga in små annonser på bloggen. Det kan göra att den tid jag lägger på att blogga kan ge mig lite betalt och med det fortsätta inspirera. Jag har funderat noga på detta då situationen blivit tuff för många av oss i dessa tider. Det finns betalvarianter med låsta artiklar tex men det är något jag verkligen inte vill. Hela mitt syfte med bloggen är att sprida inspiration till alla och då faller det om den inspirationen ska vara låst.

Hur ställer du dig till att det kan vara små annonser mellan mina inlägg, alltså under mina inlägg som banners?

Tack för att du läser och tog dig tid att fundera. Ser fram emot ditt svar.

Comments (91)

 • Hej Helena
  Stor fan av din fina blogg och håller med om att Instagram världen är för mycket ”fast food” för de viktiga reflektioner och insikter du delar med dig av.
  Så länge annonserna är relevanta tror jag att det är helt ok. Du lyckas ju redan med en fin balans i dina sponsrade blogg avsnitt så det blir nog toppen!
  Lycka till.

 • Instämmer – om annonserna är för produkter du kan stå för – rekommendera är det ju helt OK – fortsätt blogga/kairn

 • Hej ! Självklart !!! Gillar verkligen att läsa din blogg , den är njutbar på alla sätt och vis och du är så himla generös och gör så himla trivsamma inlägg oavsett vad du väljer att dela med dig av.
  Hälsningar Vendela

 • Helt OK för mig, bara jag i fortsättningen får ”titta in” på din blogg. Så inspirerande och välformulerat. Tack förresten för en jättetrevlig semester som jag som 70+ fick uppleva genom dig och din fina familj.

  • Fina Jane! Tack ska du ha som tittar in här. Blir alldeles varm av att veta att jag får vara en del av din dag.

   Kram
   Helena

   • Helt ok med annonser men det kan väl inte vara fel med en blänkare om frivilliga bidrag? Vi bloggläsare är ett bortskämt släkte som inte borde dra oss för att swisha lite då och då.

    • Åh Anneli! Dina ord är som den finaste gåvan. Blir så glad av att höra att du känner så. Har funderat på att testa det. Får se.

     Tack igen

     Kram
     helena

 • Klart du ska kunna leva på din blogg. Kör på, är säker på att det blir på en lagom nivå och med reklam som är relevant.

  Du är så bra!

 • Känns som en självklarhet att en bloggare kan behöva annonser på sin sida. Bara kör. Vi som är verkligt intresserade kommer läsa och det känns som att din målgrupp är sådana som är genuint intresserade av ditt innehåll och borde kunna bortse eller skrolla om det är något som inte faller i smaken. Kram

 • Jag skulle inte reagera på det om det gäller små annonser. Däremot kan jag tycka det är tråkigt att läsa bloggar där man marknadsför varor i texten och beskriver hur bra den är med länkar hit och dit. Annonser skulle jag inte alls reagera negativt på.. …Jättebra blogg för övrigt. Lycka till?

  • Tack Carin för ditt utförliga svar. Intressant hur det svängt för mycket av den marknadsföring som förut ratades var just banners och då önskades det mer sponsrade inlägg för att finansiera jobbet. Men jag håller med dig, många gör detta lite väl mycket så innehållet som bloggen ska förmedla försvinner. Alla gör som de tycker funkar bäst så klart men jag har inte velat ha det så. Tror små banners kan vara en bra lösning för både mig som vill ha en ren blogg och även för er som läser får en enkel läsupplevelse. Hoppas det blir bra.

   Kram
   Helena

 • Gör det! Vi förstår att det är tuffa tider, och du måste ju försörja dig på allt arbete du lägger ned. Stort tack för att vi får komma in och tanka inspiration hos dig. Allt gott! <3

 • Hej Helena, jag har följt din blogg i många år och tycker mycket om den. Jag upplever att den är mer äkta och ärlig än många andra. Mixen av inlägg, dina texter och vackra bilder gör att jag stannar kvar. Men jag förstår ju att du måste ha en inkomst också. Jag föredrar dock några annonser framför ständiga samarbeten med olika företag som återkommer på flera bloggar samtidigt. Tuta och kör! Jag tror inte att det kommer att påverka min syn på din blogg och dina inlägg. ?

  • Tack kära Lotta. Så fint och viktigt att få höra från en läsare som hängt med länge. Det betyder mycket för mig.

   Med denna energiboost jag nu fått av så många och sedan en liten peng på det gör ju att jag kan lägga ner så mycket mer tid och kreativitet på bloggen. Så pepp jag blir nu! TACK!

   Kram
   Helena

 • Ja men självklart!
  Hoppas dock på att det blir annonser som jag kan se ett samband till bloggen dvs inte massa spelreklam eller dejtingreklam.
  Men absolut att du ska lägga in annonser!

  • Nä fy verkligen inte! Jag vill verkligen ha reklam som ska kännas relevant. Hoppas hitta en lösning som kan ge det.

   Tack för peppande ord!

   Kram
   Helena

 • Hej.
  Jag är en ganska ny följare av dig och din blogg. Jag förstår att du behöver någon typ av inkomst så go a head. Jag tror att du väljer annonsörer med lika stor omsorg som du lägger på dina inlägg.

  • Tack och extra välkommen Therese! Så glad jag blir av din kommentar. Känner att jag nu kan lägga så mycket mer tid och energi på mina kanaler. Ska bli så kul att få inspirera vidare fullt ut!

   Kram
   Helena

 • Jag uppskattar din blogg och ditt jobb ! Klart skall du ha betalt för att kunna fortsätta. Banners stör mig inte alls, Välj de företag som du kan stå bakom , tvivlar inte på att det blir kanonbra.

  • Åh Linda! Som jag saknar dig här i Stockholm. Dina klokheter saknas mig!
   Tack jag tror faktiskt detta kommer bli bra. Och jag vill verkligen inte ha sådana där störande pop-ups. Blir tokig när jag får de på sidor man snabbt vill läsa.

   Mega kramar!!!

  • Kära Erica. Minns hur vi höll på back in the days och framförallt vårt event vi fixade. En evighet sedan och så mycket som ändrats. Kan sakna den lilla bubbla vi hade då. Känns dock som om den kan komma tillbaka nu när jag fått så fantastiskt stöd här sedan igår.

   Ser fram emot att få följa din jul.
   Stor kram!

 • Alla andra bloggar har reklam. Så klart att du ska ha. Det med. Visst, det har varit skönt att följa en blogg utan reklam, men man måste ju leva oxå.

  • Tack Agneta. Ja lite så kände jag och det är en tanke som fått mogna i mig. Jag gör sällan saker i för snabba svängar, ha ha. Lite seg så. Men nu kändes det rätt och med tanke på det fina mottagandet så blir det nog bra.

   Kram
   Helena

 • Kör bara kör, är säker på att du på ett balanserat och väl genomtänk upplägg syr ihop annonser som känns genuint i din sanna blogganda. Såklart du ska kunna leva på din kreativitet!
  Tack för att du delar med dig av din kreativitet och att vi får inspireras av din familj!

 • Självklart stöttar vi läsare upp dig, man måste göra vissa anpassningar i tider som dessa. Hellre det än att du försvinner från oss ???

  • Ha ha ha! Tror du är som de flesta faktiskt. Det scrollas snabbt förbi men jag hoppas att det kan vara relevant marknadsföring. Och låsta sidor är verkligen helt emot min tanke med bloggen så detta blir bättre.

   Kram
   Helena

 • Ja, det er da rett og rimelig at du må ha intekter? jeg stoler på at du har god dømmekraft. Det kan sikkert være nyttige reklamer for de som bor i Sverige.

 • Jag tycker det är så trist med annonser på bloggar men förstår att man kan behöva ha dem. Man får leva med det och skrolla förbi helt enkelt ? Jag slutar ju inte läsa en bra blogg pga att det kommer annonser.

  • Hej Christel! Stort tack för ditt stöd. Jag hoppas och tror att själva innehållet inte ska bli lidande. Det vill jag verkligen vara noga med.

   Kram
   Helena

 • Absolut
  Helt i sin ordning
  Annonser i rätt sammanhang kan också vara bra innehåll. Hoppas verkligen du fortsätter att inspirera med sitt bloggande

  • Tack käre vän! Med all denna enorma kärlek jag nu fått så är ju energin högre än någonsin. Så glad!!!

   Kram och hälsa familjen <3

 • Hej Helena!
  Älskar din blogg och är inne och läser varje dag! Föredrar blogg framför Instagram alla dar i veckan!
  Jag har inget emot annonser, förstår mycket väl att du måste finansiera det arbete du lägger ner.
  (Men får man önska så bara mellan inläggen och inte mitt i. Ser det i vissa bloggar och det förstör hela upplevelsen av inlägget tycker jag. )
  Kram!

  • Tusen tack Therese! Blir alldeles rörd över att få veta att jag får vara en del av din dag!

   Och absolut, jag vill verkligen inte ha annonser mitt i. Ska försöka styra det mot annonsörerna.

   Kram
   Helena

 • Jag är glad så länge du fortsätter med ditt konto – det är en frisk och glad fläkt i mina flöden. Mao- kör på annonser du om du behöver/vill!

 • Instämmer med de flesta ovan! Hellre annonser än låsta inlägg, och jag tror att du kommer välja annonsörer med omsorg! Just det sista tycker jag är viktigast, att författaren står för sina annonsörer och samarbeten, så det känns äkta!
  Men kööör, självklart ska du ha betalt!!!

 • Såklart ska du ha annonser!
  Sen har jag funderat på en grej rätt länge och som jag tänkt fråga om, varför tar din bloggsida så lång tid att ladda upp? Detta oavsett om jag går från fb, ig eller via sökning.

  • Stort tack Marlene för din mycket viktiga fråga. Jag har faktiskt precis i går bett den tjej som hjälper mig med bloggfix se vad man kan göra för att den ska ladda snabbare. Det ska finnas plug in för bloggsidor som ska lösa det. Hoppas innerligt att det går för jag vet själv hur trött man blir och lämnar om det är för segt.

   Kram
   Helena

 • Du är en av få som jag läser dagligen och uppskattar din blogg mycket.
  Gärna annonser (vill ju fortsätta läsa din fina blogg).

 • Självklart skall Du ha annonser. Din blogg är så bra att man inte kommer reflektera över dessa annonser. Man är ju så ivrig och vill läsa det Du delar med dej och så skrollar man bara förbi om man inte är intresserad av annonsen. Stort Tack för din otroliga blogg!!!

 • Maria Tornberg Sjögren

  Absolut!?? Njuter varje dag av din blogg , av din otroliga kreativitet, dina fantastiska resetips osv.
  Om vi ska få ta del av allt detta så förstår vi att du behöver inkomst – tror du är så klok så att det inte inkräktar på bloggen.
  Maria

 • Självklart ska du det. Det måste vara hållbart för dig att driva sin verksamhet. Med din integritet så blir det nog inte en märkbar försämrad upplevelse för dina läsare. Kör!

 • Jag uppskattar din blogg så mycket och förstår verkligen att du behöver ha annonser! Tänker dessutom att de säkert blir inspirerande de också 🙂

 • Helt ok förstås, du måste självklart få in pengar för det jobb du gör! Tack för alltid fin inspiration och mycket genomarbetade inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.