Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 april, 2021

1,8 miljoner tack! På riktigt

Jag hoppas din påsk är och får fortsätta vara glad. Jag är själv rätt chockad faktiskt. Inte över påsken utan över att det varit  1 800 000 personer hemma i mitt kök.

Nej inte fysiskt utan via Instagram då min film jag gjorde där jag visar hur jag färgar och mönstrar ägg helt naturligt har över 1,8 MILJONER visningar på Instagram.

1, 8 miljoner! Det är himlastormande och en siffra som jag inte kan ta in på riktigt. Vill du veta mer om hur man färgar kan du se blogginlägget HÄR.

Min pappa var alltid så intresserad av hur många som hittat till mig. När jag hade 15 000 följare sa han: “Men herre gud Helena, du fyller ju Globen!” Han lärde mig att få perspektiv på det här med siffror, att sätta det i personer och inte bara likes. Så att det är så många som faktiskt “stått” vid min diskbänk och sett mig dra på mina gamla nylonstrumpor på äggen från Blackebergs torg och sedan kladda med blåbär, lökskal och annat är som sagt himlastormande.

Sen att det är min fantastiska mamma som lärt mig att färga ägg sedan barnsben gör det också mysigt. För detta är på intet sätt något nytt under solen. Nej, tvärt om. En färgmetod och tradition sedan generationer.

Det är något som jag verkligen fått höra från alla världens hörn. Berättelser från Rumänien, Brasilien och Mellansöstern har rasat in. “So did my grandmother as well” är en mycket vanlig kommentar jag fått. Så fint att vår stora, gemensamma och samtidigt nu mer isolerade värld har något så basalt som att färga ägg med saker från köket tillsammans. Det värmer.

Om du vill göra äggen till påsk är det inte för sent, med blåbär och gurkmejafår du färgade ägg på endast 15 minuter. Så spring till köket nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.