Följ mig:
Personligt

Jag har sagt upp mig!

30 december, 2015

Jag har sagt upp mig! Jag startar nu ett nytt liv som egenföretagare!!!

Detta är förmodligen en information som betyder väldigt lite för dig men är det mest spännande steg jag tagit i mitt liv. Att gifta sig och skaffa barn är så klart helt galet spännande beslut men där har man en plan och en bild om hur saker kommer gå, det följer till viss del en given mall man slussas runt i. Att slänga mig ut och testa mina vingar utan att veta exakt hur vindarna kommer ta mig eller om det är hårda klippor eller mjukaste skogsmossan jag kommer landa på, det är spännande. Och skitläskigt!!

Jag har arbetat med reklam i hela mitt vuxna liv. Jag bestämde mig redan när jag var 14 att jag skulle bli Art Director och jobba på reklambyrå. Mycket målmedvetet gick jag på kvällskurser i oljemålning, skulptur, kroki och färglära för att lära mig allt om skapande och kreativitet. Gick på alla museum och massa teater. Dagen efter (!) studenten var jag på intervju för en ettårig fotoutbildning och efter det var jag fotoassistent i två år.  Sen var det reklambyråvärlden som gällde. Ett av mitt livs största bedrift är jag jag kom in på alla de största reklam- och designskolorna; Konstfack, Beckmans och Berghs. Jag valde Berghs, 1997-99.

Det blev 22 år i reklambranschen och 6 st olika byråer, arbetat med helt fantastiska varumärken så som Coca Cola, Karamellkungen, Philips, Marabou, Semper, Apoteket, Dansukker, mfl och blivit proffs på action marketing och trade marketing. Om jag ska göra något annat i livet så är det ju nu jag ska skifta inriktning, börja något nytt.

Att jag började blogga var resultatet efter en liten livskris. Det har jag skrivit om HÄR. Den krisen la sig för länge sen och frukten av den är att jag verkligen måste följa min inre önskan och faktiskt den tron på att jag kan mer. Det jag kan tacka åldern för är att det infinner sig en ny stark självkänsla. En trygg känsla som jag bara önskar att jag kunde få ge den 16-åriga Helena en liten bit av. Tänk vad livet då hade varit enklare.

Bloggen fortsätter så klart som vanligt, kanske att den kommer få mer kärlek, fler och bättre inlägg, men det andra benet av mitt yrkesliv ska jag nu ta tag i. Vissa planer finns och möten bokade men allt är väldigt öppet och spännande. Kanske att jag återvänder till reklambranschen, kanske det blir något helt annat men jag måste testa detta. Annars kommer jag för alltid banna mig själv och undra vad det skulle ha kunnat bli.

Tack till alla fina läsare som ger mig sådan energi, tack till alla kollegor och kunder genom åren som fått mig att växa, tack till min familj som stöttar mig, tack till alla bloggkollegor som inspirerar, tack till Sköna Hem som låter mig få ett litet hörn av internet här.

I morgon är det nyårsafton och jag får nästan feber av tanken på hur härligt 2016 kommer bli. Tänk att vara 41 och känna att det är NU livet börjar! Det är lyx.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Paula 30 december, 2015 at 13:26

  Underbart!
  Men det vet du väl, att livet börjar efter 40 😉
  Lycka till med allt, verkligen å Gott Nytt År!

 • Svara Britt Thormeyer 30 december, 2015 at 14:05

  Vad kul har läst din blogg länge ,även julbloggen ,så klart att vi läser allt du skriver,Gott nytt år och lycka till

 • Svara Drömhus Helena 30 december, 2015 at 14:35

  Grattis till beslutet! Välkommen i klubben och du, du kommer inte att ångra dig! Lycka till, det kommer gå strålande du är så begåvad

 • Svara Britt-inger olofsson 30 december, 2015 at 15:25

  Du är superduperbra. Det blir säkert kanon!
  Har läst din blogg i ett år och tycker du är super.

 • Svara inni 30 december, 2015 at 17:00

  Grattis och kram från Helsingfors!

 • Svara Anna 30 december, 2015 at 21:52

  Det kommer gå bra, det vet jag!!
  Kram AR

 • Svara Rima 30 december, 2015 at 23:15

  Men ohhh vad du är grym

 • Svara Magda 31 december, 2015 at 00:52

  Så kul! Stort grattis & lycka till! Kommer gå strålande 🙂

 • Svara vita_margarita 31 december, 2015 at 09:19

  Härligt!! Lycka till!

 • Svara Linda 31 december, 2015 at 10:34

  Wow!
  Vilket härligt och modigt beslut!!!
  Har följt dig ett bra tag och kommer att fortsätta. 😀
  Stort Grattis och lycka till!!
  Kram

 • Svara Mia 31 december, 2015 at 10:58

  Vad modigt av dig. Det ska bli spännande att följa dig i ditt nya yrkesliv. Gott slut och gott nytt år. Kram Mia

 • Svara Helen 31 december, 2015 at 11:04

  Grattis och ett stort lyck till!! Ska bli himla kul att följa din resa som egen, önskar att jag vågade göra något annat (inte starta eget) så jag ska följa med på din resa med stort intresse!

 • Svara Julia 31 december, 2015 at 14:41

  Lycka till med allt och ser verkligen fram emot att följa din resa under 2016! //glad läsare som kommenterar för första gången, pepp pepp! =D

 • Svara Anna J 1 januari, 2016 at 10:00

  Åh vad spännande! Det här kommer du klara galant! Stort lycka till ochGott Nytt År!

 • Svara Sandra 5 januari, 2016 at 21:40

  Så peppigt och pirrigt ditt 2016 kommer bli 😀

 • Lämna en kommentar

  Close