Vad har ni för helglunchtraditioner? På vardagar är det lagad mat och tidigare var det en självklar stund med kollegorna ute på lunchrestaurang. Nu när jag arbetar hemifrån blir det inte lika ofta lagad mat. Dels för att jag inte riktigt har energin eller lusten att laga för en och för att jag faktiskt inte är superhungrig märker jag.
Har upptäckt att jag tar sådana luncher som vi hade på helgerna hemma som barn. En lite lättare lunch som kanske skulle kunna förväxlas med en frukost.
Jag älskar alla sorters mejerivaror och fil skulle jag ha svårt att vara utan. En tallrik kall fil funkar alltid. Jag minns att min mamma gärna pudrade lite ingefära på filen och inte sällan bröt ner knäcke där i. En sådan lunch åts alltid på balkongen med de första vårsolstrålarna.
För att göra det lite mer spännande har jag frukt eller bär i också, här är det blåbär. Med kokt ägg eller matig macka är det här en lunch som funkar vissa dagar, andra måste jag ha mer.
Följ mig gärna på Facebook där jag uppdaterar med alla nya inlägg och lägger upp gamla godingar från arkivet; facebook.com/hemmamedhelena Välkomna!