Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 september, 2016

Provsmakat fransk julmat från Picard. Uggla t.ex.

De som tycker om julen jublar för nu duggar julnyheterna tätt medan de som är julskeptiker och de som vill börja jula först i december fasar, rasar och vrider sig i smärtor.

Som ni vet tillhör jag grupp ett och omfamnar allt. MEN, jag håller faktiskt nyheterna lite i arkivet än så länge för att ta fram när det är skarpt läge. Tror tyvärr att det annars glöms bort sen hos er och mig.

Fast den här julmiddagen känns som något man kan inspireras av, jul eller icke-jul.

Picard presenterade årets julnyheter med en provsmakning. Och för er som inte är helt bekanta med Picard är det en fransk matkedja som ENDAST säljer frusna varor. Råvaror och färdiga rätter.

Eventet var förlagt i inredningsbutiken och -konceptet Tjugoniodee. För mig en ny butik och jag älskade det. Är ni på Hornsgatan MÅSTE ni dit.

Hur sugen blev jag inte nu på blå sammetsdraperi? Ljuvligt!

Jag har två favoriter hos Picard: deras croissanter och snittar. Snittarna är perfekta att ha som plockmat eller drinktilltugg. De är så galet vackra och goda.

Nu var det lite lyxiga smaker med fois gras och hallon t.ex..

Och ni ser den snygga dukningen va? Udda glas, udda bestick, udda tennfat under de likadana tallrikarna. Så ett dukningstips: Ha massa olika och udda delar men håll en färgskala och några saker som är lika som tallriken, servetten.

Middagen hade tolkats och satts ihop av superkocken Gert Klötzke. Vilken ära!

Förrätten pilgrimsmusslor och kräftor i bourgogne-sås  säljs i två-pack och kommer i dessa keramikformar. Så det är mat och porslin i ett alltså.

Riktigt god och härlig. Inte så mycket jul för mig men den franska julmaten och den svenska skiljer sig ju mycket åt. Detta är en perfekt förrätt till nyår.

Varmrätten var pärlhöna fylld med karljohansvamp och russin serverad med svartrötter, brysselkål, kantareller och  Grand Veneur-sås. Plus en nybakad liten baguette.

Hallå! Har ni sett något finare? Och mer galet??? Detta är alltså efterrätten! Vanilj- och kolabakelser formade till ugglor. Jag vet att mina barn kommer smälla av om jag skulle dyka upp med ätbara ugglor här hemma.

Och så här glad och nöjd var TrendStefan. Och hade jag tagit en selfie hade jag sett likadan ut.

Och som jag nämner här ovan: detta är fransk julmat medan jag tänker nyårsmeny. Och det som också talar för nyår är just det här med att det är frusna varor redo att lagas till, kryddade å klara. Mer tid över till att mingla och skåla i skumpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.