Följ mig:
Halloween Halloweenpyssel

Fladdermöss av sidenband, snyggt till halloween

22 oktober, 2014

Halloween är ju förknippat med spöken, vampyrer, häxor, mumier och typ allt annat mellan pest och kolera.

Men det läskiga kanske kan vara lite snyggt också? Dessa små fladdermöss av sidenband är väl mer snygga och söta än läskiga, va? Passar till de som inte vill ha halloweendekorationer som mest är för dagisåldern. Påskris goes halloween, liksom.

  

Använder gamla sparade presentbandband och handtagsband från shoppingkassar som jag tryckt ner i min trassliga bandlåda. Perfekt att använda dessa snuttbitar.

Knyter en enkelknut runt valfri gren. Väljer att ha knuten på sidan av grenen, dvs mot mig, så att knuten blir en synlig kropp. Klipper till banden ganska nära kroppen, i sneda vinklar för att få till fladdermus-looken. Vrider och bänder på knuten så den blir kropplik och i rätt position. Avslutar med pricken över i – vita prickögon av acrylfärg. Duttar försiktigt med spetsig pensel. Gäller att vara stadig på hand, om man säger så.

Fladdermössens nya hemvist i tv-rummet vid den svarta lädersoffan blir ju alldeles strålande. Men jag kanske inte vågar se nån skräckis med dessa husdjur bredvid mig…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena Nygrund 22 oktober, 2014 at 14:37

  Men du är väl då för fiffig…och lucky me som också sparar på alla de där blandade sedenbanden 🙂
  Kramis Helena N
  http://helenanygrund.blogg.se

 • Svara Helena Nygrund 22 oktober, 2014 at 14:39

  *sidenbanden* skulle det vara!

 • Lämna en kommentar

  Close