Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 oktober, 2014

Fladdermöss av sidenband, snyggt till halloween

Halloween är ju förknippat med spöken, vampyrer, häxor, mumier och typ allt annat mellan pest och kolera.

Men det läskiga kanske kan vara lite snyggt också? Dessa små fladdermöss av sidenband är väl mer snygga och söta än läskiga, va? Passar till de som inte vill ha halloweendekorationer som mest är för dagisåldern. Påskris goes halloween, liksom.

  

Använder gamla sparade presentbandband och handtagsband från shoppingkassar som jag tryckt ner i min trassliga bandlåda. Perfekt att använda dessa snuttbitar.

Knyter en enkelknut runt valfri gren. Väljer att ha knuten på sidan av grenen, dvs mot mig, så att knuten blir en synlig kropp. Klipper till banden ganska nära kroppen, i sneda vinklar för att få till fladdermus-looken. Vrider och bänder på knuten så den blir kropplik och i rätt position. Avslutar med pricken över i – vita prickögon av acrylfärg. Duttar försiktigt med spetsig pensel. Gäller att vara stadig på hand, om man säger så.

Fladdermössens nya hemvist i tv-rummet vid den svarta lädersoffan blir ju alldeles strålande. Men jag kanske inte vågar se nån skräckis med dessa husdjur bredvid mig…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.