Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 januari, 2017

Mina nya gamla fåtöljer ska kläs om. Men vilken färg???

Innan jul tampades jag på nätauktion så jag nästan var aggressiv. Hade sett ett par fåtöljer på Bukowskis som jag (och faktiskt maken också, tur vi har samma smak!!!) föll pladask för.

Låga fåtöljer vilket passar vårt rum och otroligt vacker design i snidat i trä “Skrindan” av Kerstin Hörlin-Holmquist. Ska ha skapats 1940-tal vilket rimmar väl med vårt hus som är byggt just 1940. Stolarna skulle alltså passa in här som himlans bra! Nu gällde det bara att vinna budgivningen inom ramen för vår budget. Det gjorde jag inte… Hatar när klockan går mot sekunder kvar och så förlängs tiden med 2 minuter. Det tycker jag inte om alls!!!

MEN! Gissa om min lycka när jag såg att Bukowskis Göteborgskontor sålde ett par bara någon dag efter!!! Hur är det möjligt? Aldrig sett denna fåtölj tidigare och så dyker två par upp precis efter varann i två olika städer.

Den budgivningen vann jag utan kamp och trots budkostnaden blev detta par billigare. Är det skillnad på Stockholmare och Göteborgare? Att det avskräcker med transporten? I så fall var det till min fördel. HURRA!

Och så ska de ju då kläs om då de är rätt slitna. Men jag kan inte riktigt bestämma hur. Lutar åt grå-grön och rätt mörkt för att kontrastera mot trät. I den färgställning de har nu går de lite i varann.

Den här kudden går i blått och grått. Kanske klä om i den färgskalan. Skulle passa riktigt bra. Fast jag gillar ju grönt…

Gjort sökningar och hittat de mest varierande idéerna. Målat trä, mönstrat tyg tex.

Dessa i Svenskt tenn-tyg; Manhattan och blåmålat trä tar nog fåtöljen till en helt annan nivå. Och inte i min stil.

Dessa med den blå färgen är ju himla härlig. Hmmm…

Ja, att göra något med träfärgen känner jag mig lite rädd för. Då blir det så definitivt men det är ju läcker som i denna bild.

Läder? Ja, det är ju praktiskt för en yvig barnfamilj som vår men nja… Inte hel säker på det. Fast färgen var ju fin i denna bild.

Definitivt inte vitt i alla fall. Då tappar stolen sin karaktär.

Så kul detta! Jag har aldrig sett denna fåtölj men i sökningar så ser jag ju hur vanlig den är och i så många varianter. Så glad att jag fick tag på ett par. Kommer bli toppen hos oss och i vårt funkishus.

Men det roligaste är ju ändå att katterna på en gång tog plats i dem. Det är en liten fajt mellan katterna. De kan inte vara jämte varann i var sin utan ligger en där får den andra vänta på sin tur. De är ju för roliga de där två…

Bernhard har tagit plats och rör sig inte ur fläcken.

Birger går som en katt kring het fåtölj.

“Flytta på dig då!!!”

SparaSpara

SparaSpara

Comments (13)

 • Mycket fina fotöljer, älskar stilen.
  Jag skulle välja färgen ni har på väggarna i det angränsande rummet, det skulle binda ihop rummen fint. Nu kanske färgen inte ser ut så i verkligheten som på bilden, men bildens färg tilltalar mig.
  Det kommer att bli väldigt fint med det val ni gör, det är jag helt säker på.

  • Hej Inger. Tack, visst är de ljuvliga. Är så förvånad över att jag aldrig stött på dem tidigare. Verkar ju finnas lite här och var.
   Ja, lite inne på din linje med att ta in den färgen. Tuffa beslut, ha ha ha!

   KRAM!

 • Hej, tack för en härlig blogg, ha precis börjat hitta hit. Är på jakt efter en snygg o tidlös klocka o undrar om du vet vad de ha för klocka på Nyhetsmorgon på 4 där du håller till ibland☺ fastna för den varje gång. Tack på förhand!!

  • Hej Hilda! Tack snälla du!!!
   Ja, den ja – den är himla maffig. Jag får fråga redaktionen. Hör av mig om jag få napp.

   Kram!

 • Nej gör ingenting med träet :)! Jag skulle nog varit praktisk av mig och satsat på något neutralt så som grå (mörk som väggen bakom?). De blå sammetskuddarna var superfina men att klä om efter trender blir dyrt, haha!

  • Eller hur Emilia?! Jag vågar nog inte det för jag är så ombytlig och då rädd att jag kommer ångra mig om ett tag. Klassiskt och traditionellt håller i längden, speciellt när det handlar om stora investeringar som ändå en omklädnad är… rätt dyrt… Fast å andra sidan skulle jag vilja våga lite mer än vad jag gör… Oj oj oj.

   KRAM!

 • De är underbara! Har själv budat vid tillfälle men förlorat….
  Jag tänker att de inte får bli för anonyma i färg ändå… Blått låter fint men kanske just i sammet då för att “lyfta” dem en smula. Smutsig senapsgul tror jag hade varit galet snyggt oxå… Så roligt! Lycka till!

 • Länge sen ditt inlägg postades men är nyfiken på vad det blev 🙂 Skulle oxå behöva klä om mina som kommer från mitt barndomshem. Så himla svårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.