Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 april, 2024

Vem vill se vardagen?

Det är skillnad på min känsla för vad jag lägger upp på mina olika plattformar som här på bloggen och på instagram. Det är ju inte så konstigt kanske då de agerar olika, för du som önskar läsa min blogg gör ju det medvetet så att säga. Du väljer aktivt att klicka dig in, lägga tid och läsa (stort tack frö det!!!) tillskillnad från Instagram där jag är en bland hundratals i din scroll. Kanske du i allt brus stannar till och läser testen där, ser filmen där jag visar steg-för-steg men att locka att ta din tid är svårt.

Jag och mina kollegor vet detta så vi trycks in av tech-bolagen som äger dessa plattformar att forma vårt material för at passa formatet, inte alltid skapa på det som vi kan/gör/önskar bäst och mest. Som att från början var det stillbilder tagna i lugn och ro medans nu ska det helst vara rörligt och varje film får absolut max vara 45 sekunder. Grattis till att skapa härlig känsla på de få sekunderna.

Lång utläggning på vad jag är ute efter. Jag lade upp bilderna på den stökiga källaren som jag visade HÄR på bloggen även på instagram för att berätta om veckans poddavsnitt. Jag tänkte att nu får de som så länge frågat om och önskat att få se ofiltrerade bilder från den stökiga vardagen äntligen det. Vad blev resultatet? Hundratals valde att avfölja mig. Det var som ett lämmeltåg av avföljningar över stupet.

Som den kreativa och känsliga själ jag är så blev så klart påverkad. Nu har jag varit med så länge i SoMe så jag tar inte det jättehårt men det jag verkligen blir förvånad över är hur ytligt det är, fortfarande. Det har varit en sådan debatt om hur polerat allt är, tillrättalagt och stylat så många önskar då få se det ofiltrerade men när det nu sker så blir svaret: nej tack!

Jag skrev om det på instagram dagen efter och fick många reaktioner. Majoriteten vill ha blandningen och mådde bra av att få se en stökig källare. Andra sa att enstaka bilder går an men om jag gör för mycket av det så kommer de också avfölja. Aj!

Jag fick frågan om vilka följare jag önskade ha. Det fick mig att fundera för så har jag aldrig tänkt men landade i att jag kan inte styra vilka som väljer att följa för jag kan ju bara göra det jag vill och kan och de som önskar ta del av det får följa.

Det många också nämnde var att alla har vi stök hemma och det önskar man inte då se hos de man följer för att få inspiration. Och det är ju så jag alltid tänkt också. Men då har jag kanske inte varit tydlig med att berätta att vi också har tvätthögar som berg, disk som skriker i diskhon, läckande rör och sur mjölk i kylskåpet. För det tänkte jag var underförstått?

Vad tycker du om detta? Vill du se mer vardag och behind the scenes eller mer av det fixade och ordnade? Intressant hur du som bloggläsare tycker för här känner jag mig lite mer trygg då plattformen är min och inte styrd av algoritmer men samtidigt vill jag ju gärna ha dig här och om jag då ger “fel” material blir ju ingen glad.

Ja vad har man för bild för att matcha detta då?

Ja jag vet inte men en liten studie från hemmet nyss när jag fick ett ryck och rensade ett köksskåp. Hur många såser och ingredienser kan man ha???

Det var inte mycket som slängdes egentligen utan det som gjorde jobbet var att sortera bättre och ett hyllplan ändrade höjd. Så tex rapsolja, olivolja och ketchup som stått knasigt på högsta höjd innan kom nu ner. Denna råkad gav massa utrymme. Knasigt.

Ja det blev mycket på en gång här men jag bara älskar att faktiskt kunna få skriva hur mycket som helst. Kanske mest för mig själv men om du som följer gillar, inte håller med eller tycker något så tar jag tacksamt emot dina tankar. Blir alltid glad av kommentarer.

Ha en fin fredag.

Comments (8)

 • Inga-Lill Nilsson

  Jag älskar både ock. Före o efter ger en inspiration. Perfekta hem får mig ibland att känna mig sämre. Precis som perfekta kroppar o utseenden. Men vi är väl alla olika. En del vill kanske drömma sig bort som ” en bal på slottet” för att sedan återgå till sitt o sin vardag

  • Hej Inga-Lill och tack för ditt svar. Tror många tänker som du – att det är en både och-värld man vill se. Jag hoppas på att den vardagliga ska få plats för det blir så skevt om alla bilder magasinsnygga och opersonliga.

   Önskar dig en fin helg
   Kram
   Helena

 • Jag tycker om blandningen. Viss gillar jag det fina och stylade, men det är också skönt när det ibland dyker upp nån bild som t.ex. den på källaren. Det blir lättare att relatera till nån som har en vardag och inte bara instagramfint. Att nån berättar att det finns stök betyder inte lika mycket som att se en bild. Så fortsätt visa en blandning😃

  • Hej Jenny och tack för att du delar med dig av dina tankar. Du har nog rätt i att en bild visar mer. Och ibland kan just en bild räcka för att visa bredden. Det tar jag med mig.

   Jag önskar dig en fin helg.
   Kram
   Helena

 • Blir alltid glad när influencers visar verkliga livet!
  Över lag så möts man av perfekta hem, perfekta utseenden osv. på sociala medier.
  Tror inte det är nyttigt för någon.
  Tycker du har en väldigt mysig och inspirerande blogg, och kul att få hänga med i insta stories!

  • Hej och tack för din kommentar Helen! Håller med, det behövs en dos av verklighet så det inte blir en sanning att allt är bra och enkelt. Det sista jag vill är att ge sken av yta och perfektion. Men jag vill tro att jag lyckas få fram det. Annars får du säga till.

   Tack för snälla ord.

   Kram
   Helena

 • Jag är också intresserad av personen bakom flödet, så jag gillar dina vardagsbetraktelser. Heja dig! Att bara se hopklipp av pressmeddelanden eller 8 bilder på samma vas ur olika vinklar är inte intressant. Om jag vill se sånt så besöker jag webbshoppar, och då var SoMe-flödet bara en väg att hitta till ”rätt” webbshop.

 • Jag blir mest förvånad att folk avföljer av en sån anledning. Det var ju inte så att du tagit ställning politiskt åt något håll. Heja dig, gör som du själv känner för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.