Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 januari, 2017

Ömkligt inlägg om sjukstuga & blodapelsiner

Pang! Där kom basiluskerna. Jag har både stolt och rätt förvånat sagt att vi har varit så friska, så friska. Endast en vab-dag behövdes i höstas, inga maginfluensor, inga tokförkylningar och inga fler brutna ben men så klart ska ju även vi/jag drabbas.

Och så klart är det alltid dålig tajming på sjukdom då massa möten och uppdrag får stuvas om.

Boostar mig med vitaminfyllda blodapelsiner och varmt gott te. Gott för kropp och själ.

blodapelsiner_blood_orange

blodapelsiner_blood_orange

Och för ögat. Blodapelsiner är så magiskt vackra. Och nu är de i säsong så ni missar väl inte att njuta av dem nu?!

Kanske allt kommer på en gång? En olycka kommer sällan ensam, ni vet. För att sen ha tömt sjukkvoten? Det skulle vara en härlig tanke. Men jag vet ju vad som hägrar… vabruari… *djup suck*

Minns ni att jag inte kunde åka skidor förra helgen? En infektion (eller vad det nu verkligen var/är…?) i foten satte stopp. I med antibiotika och känslan av att vara helkroppssjuk var total fast det liksom bara gjorde ont i foten.

Jag är allergisk mot penicillin så jag får alltid alternativ men jag var tydligen allergisk även mot denna sort. I onsdags var jag uppe med tuppen för att åka till pressfrukosten på Formex. Tyckte det kliade något jävulusiskt och javisst – allergiska utslag över hela magen och låren. Och under Formexvistelsen spred sig utslagen ut över armar och ben. Supermormor rycker ut och hämtar barnen medan jag åker till akuten för mina kära kollegor jag träffade på Formex sa åt mig på skarpen. Så länge jag inte har feber brukar jag tycka det liksom är “bara lite krämpor”.

Nu är alla utslag och klåda borta, fortfarande lite ont i foten men nu alltså feber. Året börjar lite intressant…

Hoppas ni har hälsan, för det är alltid det viktigaste när allt kommer kring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.