Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 januari, 2017

LCHF frukost med yoghurt, chiapudding & jordnötssmör

Om du följt mig så vet du att jag älskar frukost och en jag testade för ett tag sedan var den sk 50/50 hos Pom och Flora. En rätt som är en LCHF frukost så det stänker om det insåg jag i efterhand är, eller hur? Om man nu är sugen just på LCHF till frukost…

50/50 står alltså för 50% yoghurt och 50% chiapudding och sen då toppas med några ytterligare % av bär, nötter, frön och tahinilönnsirap.

Jag gjorde min variant hemma och den kanske största skillnaden är att jag bytte ut tahinilönnsirap (vilket liksom inte finns i var kvinnas hem) mot jordnötssmör. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle äta yoghurt med jordnötssmör men oj så gott!!!

LCHF frukost

LCHF frukost a la 50/50

Ingredienser:
Chiapudding (chiafrön och hasselnötsmjölk)
Grekisk/Turkisk yoghurt, lätt vispad/ihop rörd
blandade hackade nötter och frön
Bär
Jordnötssmör, så slät som möjligt.

Gör så här: Blanda 1,5 msk chiafrön i 1 dl hasselnötsmjölk och låt ligga och svälla minst 2 timmar, gärna över natten. Rör om efter en timma.
Häll upp chiapuddingen i en skål, på halva sidan, och fyll på andra halvan med yoghurt som har vispats/rörts runt så den inte är så fast.
I gränsen mellan läggs bär och nötter.
Ta en rejäl klick jordnötssmör och lägg på toppen.

LCHF frukost

LCHF frukost

LCHF frukost

Detta är en frukost som innehåller liksom lite av det mesta men bland det viktigaste måste vara nötterna för att få lite tuggmotstånd. Gotteligott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.