Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 april, 2013

Currydoftande pasta med räkor. Oj, det blev jättegott! sa hon förvånat

Ibland sker det. Den där middan man hafsar i hop av det som finns i kylen eller när man är sugen på nått, t. ex. räkor, men vet inte vad man ska göra med dem och man provar sig fram och det faktiskt, förvånade miner, blir jättegott.

Här om dagen så ville sonen prompt äta räkor. Den matintresserade lillkillen hade tittat på “Halv åtta hos mig” och där åt de just räkor. Jag var inte i läge att sätta emot denna dag så en påse räkor med skal fick följa med hem. “Jaha, och vad gör jag nu då? Pasta funkar alltid, det tar jag. Grönsaker måste vi få i oss så det blev purjo, fänkål och zuccini. Och pasta är ju godare om det är krämigt så i med crème fraîche. Krydda måste jag göra, hmm, curry och räkor går ihop.” Så kan det gå till här hemma…

Currydoftande pasta med räkor

Detta hade jag i:
500g räkor
250 g pasta
Purjolök, det gröna
1/2 zuccini
1 fänkål, liten
1 burk creme fraiche
ca 1 msk curry, den jag hade var supersvag
salt & peppar

Så här gjorde jag: Skala räkor och koka upp saltat pastavatten i en stor kastrull. Skär purjo och fänkål fint. Skär zuccini i skivor och salta dem, låt  ligga och vattnas ur i 10-15 min i durkslag. Lägg i pastan i kastrullen.
Hetta upp en stekpanna och fräs purjo och fänkål. De ska bli ljumma och mjuka.
Skölj av saltet på zuccinin i kallt vatten, låt rinna av. Läggs i i stekpannan sista minuterna på purjon och kålen, så de blir mjuka och varma.
Häll av pastan och ställ tillbaka kastrullen med pastan på plattan, svag värme. I med creme fraîche och rör runt. Häll i curry och räkorna. Rör runt och låt allt bli varmt. Smaka av med salt, peppar och ev mer curry. Vänd försiktigt ner de stekta grönsakerna.
Lägg upp på fat och servera omgående.

Comments (2)

  • ‘@ Erica: Tack snälla du!! Ser gott ut, är gott! Go Curry! 😉
   Alla tiders faktiskt. Att flytta tiil “skogen” som sonen kallar det, är det bästa vi gjort. Kl 06.50 på långfredagen ville ungarna ut så det var ju bara att ge sig själv en uppvaknande örfil och klä på dem alla kläder 🙂
   Själv då?? Vad händer med bloggen? Datastrul fortfarande?? Men vi ses den 4/5 på den Stora Bloggdagen??

   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.