Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 maj, 2023

Solnedgång över Debaser Pontonen

Förra veckans enorma försommar fick hela Stockholm att lämna hus och hem för att söka första bästa park, uteservering och promenadstråk. Kändes det som. Men efter en väldigt lång och kalla inte rolig vår var vi många som var soltörstande.

Jag mötte upp en väninna och vi tog en promenad från Skanstull ner mot och längs med Årtsaviken. Ett för mig okänt område som är från västra stan. Ska jag gå längs med vatten är det mer Norrmälastrand eller Karlbergskanalen. Så dessa fina kolonilotter överraskade mig. Ett stenkast från bullriga och hårt trafikerade Ringvägen ligger detta lilla paradis. Lyllo alla ni som har kolonilott här.

Vi promenerade längs med vattnet och kom fram till Debaser som öppnat sin uteservering på den flytande pontonen; Debaser Pontonen. Med perfekt solnedgång.

Vi hade tur och fick ett bord i gassande sol och glitter i vattnet.

Men sedan hade vi otur eller vad det nu som hände. Vi fick vänta i över en timma på maten. Jag brukar inte vara kinkig och klaga men vi var vrålhungriga när vi kom och att då behöva vänta så länge var faktiskt inte okej. Tyvärr fick vi inte riktigt någon bra respons eller förståelse från personalen. Jag vill bara säga goda saker men servicen har lite kvar att önska.

Men min Caesarsallad var det absolut inget fel på. Supergod!!!

Vi satt kvar så länge det bara gick. och som alltid överraskas jag av att den värme jag förväntar mig av en sådan här sol uteblir. Maj har härligt ljusa långa kvällar men solen är inte varm. Alls.

En bra (med parantes för väntetiden) premiär för uteserveringssäsongen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.