Nu är det den bästa tiden för frukostar – sommarfrukost. Så många frukter som nu är i säsong gör det så lätt att skapa de vackraste frukostarna. Både för öga och gom så klart!
Egentligen så kan man ju rada upp alla möjliga frukter och bär men just denna trio får mig att längta till frukosten redan kvällen innan. Ljuvligt doftande jordgubbar, saftig söt persika och så de djupt mörkröda bigarråerna som strössel på.
Och jajamensan: här är min första landning av svenska jordgubbar. En sak av väldoftande saftiga röda gubbar i lite galet olika storlekar och med blad i asken.
Jag hade en av de största leverantörerna av svenska jordgubbar som kund när jag jobbade på reklambyrå så jag kan typ allt om jordgubbsodling. Men skulle aldrig våga/mäkta med att odla själv…
Så, vad är min bästa frukosten så här års? Basen är mild, fet ekologisk yoghurt, alla frukter och bär som finns tillgängliga och så hackade nötter. Mycket viktigt att alla frukter och bär ska vara i STORA bitar.
Varje dag i sommar om jag får be!