Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 september, 2015

Sukiyaki. Världens mysigaste och godaste middag

I kväll var det den första lördagen vår lilla familj var samlad i hemmet utan gäster, fest eller annat skoj utan ”bara” vi. Det kändes så längesedan det var en lördag med familjen. I veckan insåg vi just detta och ville då göra en middag som var god, skoj och lördagsmässig för oss.

Jag slängde ur mig sukiyaki och resten av familjen skrek JA! så då fick det bli det.

Att nästan varenda kotte äter tacos på helgen är ju för att det är gott, ett kul sätt att äta tillsammans, alla får skapa sin egna rätt då det är buffé-upplägg och smakerna passar de flesta. Jag skulle säga att detta gäller även för sukiyaki. Det enda som är en, inte så liten, skillnad är ju då att det är en kokande kittel mitt på bordet. Inte allt för barnvänligt men om de köper att det bara är vuxna som får rodds grytan så går det bra. Och det gör det ju så klart. Mysigt med eldstaden, så att säga, mitt på bordet. Att middagen tillagas framför oss, mellan oss. Ja, det är ju exakt samma slags upplägg som fondue så det är inte helt främmande för många.

Klicka HÄR för att komma till recept.

Fräscha råvaror och här är det mer eller mindre fritt fram att lägga fram de saker man vill ha i sin sukiyaki.

De här hållarna är perfekta för barnen så de kan äta med pinnar.

Vackert kvällsljus föll över oss precis till middagen. En mysig familjemiddag i förorten en alldeles vanligt härlig lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.