Ja, då tackar jag Gotland för i år. Alltid en lika härlig, somrig och unik tid att få vara på ön.
För att fira av ordentligt tog vi en middag ute i Rute.
Rute stenugnsbageri har nog få missat som tagit sig norröver på Gotland. Tidigare hängde det en liten skylt under vägskylten till Rute som det stod ”Lilla Stureplan” på. Ja, lite så kan det vara.
Förra gången vi var där hängde vi på låset och åt frukost. Mycket bra beslut då det då var bara ett fåtal där, stilla och väldigt mysigt.
Nu gjorde vi samma sak åt andra hållet och kom sent och var de sista som gick.
Stenugnspizzorna serveras mellan 17-21.30 så vi fick en härlig kväll i växthuset vid brasan när det började mörkna utanför.
En stenugnspizza tar sin lilla tid att baka så vi hade laddat med UNO (igen!) så det gick ju fort ändå.
Men så klart var barnen ivriga och kunde inte riktigt vänta. Bäst att hålla koll och stå nära luckan med matleverans.
Men den som väntar på något gott.
Hur gott? Alla tummar upp!
Det är något speciellt att vara kvar till slutet. Plötsligt se lokalen, rummet när folkmassan tackat för sig. Detaljerna kommer fram och tystnaden talar så att säga.
En bagare har gjort sitt dagsverke och matchar kalkstenen på marken.
Sommarbrasa är väldigt rogivande. Det är varmt ute så det är inte för värmen egentligen utan för stämningen.
Vi blev så inspirerade så vi vände tillbaka och gjorde vår egna brasa i vardagsrummet. Barnen ville grilla äpplen men då var klockan alldeles för mycket så det får vi ta hemma senare.
Pigga sommarlovsbarn som inte alls är sugna på att åka hem. Hur ska det gå att vända tillbaka sovklockan vid skolstart???
Gick till parkeringen genom en allé av vedträn. Stapeln till vänster måste vara helt ny för det doftade helt ljuvligt av trä, kåda och natur.
Ja, nu är då det slut på Gotlandssommaren. Till jobbet, planera och förbereda för Nyhetsmorgon på måndag. Superkul men huvudet är inte riktigt påslaget än.