Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 juli, 2016

Tack för i år Gotland. Nu far vi vidare mot Bohuslän

Nu går vår semester in i fas två och vi lämnar Gotland för att ta oss till den andra kusten av fastlandet. Några saker tar jag med mig och lägger i “novemberlådan” för att njuta av härliga sommarminnen när de behövs som bäst.

1. Turkosa bad. Stränderna på norra Gotland är av vita kalkstenar eller vit fin sand så baden liknar Medelhavets exotiska stränder.

Och även i de gamla, nedlagda kalkbrotten blir det turkost så det förslår. Som gigantiska pooler.

2. Solnedgångarna. Över fälten, över havet, genom ladan.

 

3. Syskonkärlek. Utan iPad, utan Netflix, utan uppkoppling fann de varann.

 

4. Maten, drycken. Nyplockade kantareller, jordgubbar varje dag, grillade primörer, nya spännande drycker och ägg så gula att man trodde det var saffran i. Allt lokalodlat, -producerat och -plockat.

 

5. Äventyren. Många utflykter och varje dag var det något som lades i minneslådan för de små. Som dagen då vi vadade till en annan ö. Spännande, läskigt och häftigt.

 

6. Blommorna. Just nu är det en fröjd att åka längs vägarna på Gotland. Alla diken, varje vägren är som små blomsterängar. Vallmo, cikoria, gulmåra mm gör bilturen så vacker.

 

7. Korgkursen. Så klart! Att få jobba med händerna, lära sig ett hantverk och att få lära känna Rune har varit en ynnest.

helena_lyth_korgkurs

Så, då packar vi ihop och åker vidare. Ny kust, nya möten, nya ställen. Vänner vi ska bo hos frågade nyss om vi var trötta på skaldjur inför middagsplaneringen. Nej, vi är på Östkusten, kära ni! Hit me with the havskräfta!!!

Ses på andra sidan. Bokstavligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.