Den här lilla snitten är en av mina absoluta favoriter när det ska göras snittar, plock till mingel och verkligen passande till glögg. Så du hör ju – det är en snitt som passar till allt, alltid. Kanske för att den just kombinerar salt och sött på ett bra sätt. Sedan tycker jag att chevre och hjortronsylt lever lite i skuggan av de mer populära brie och fikonmarmelad… Dags att ge dem kärlek!

Snitt med chevre & hjortron – perfekt plock
Vad som behövs:
Chevre, getost
Hjortronsylt
Pinjenötter
Hårt tunnbröd
Gör så här: Börja med det som sätter pricken över i: pinjenötterna. Värm en torr stekpanna och rosta pinjenötterna lätt.
Skiva och dela getost, chevre. Lägg på bitar av hårt tunnbröd.
Klicka över lite hjortronsylt och strössla över rostade pinjenötter. Servera.

Snitt som passar till detta är så klart klassikern baconinlindad dadel.
