Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 juni, 2013

Melonsallad – perfekt liten drink- eller förrätt

Har ni gjort denna fina lilla melonsallad vet ni hur god den är. Om inte så säger jag grattis, ni har nått härligt framför er!

Helgen bjöd på högsommar och sen i måndags, i en vändning var det, ja jag vet inte vad, iskall för-vår. Det gick ju inte an! Jag hade ju bestämt mig för sommar och hade en liten tunn klänning. Precis när jag lämnade jobbet för hämtning på förskolan öppnade sig himlen och vinden bokstavligen ven i gränderna. Slängde mig tillbaka till jobbet och snodde åt mig en engångs plast-poncho. Hjälpte föga mot regn och vind. Blöt som en hund hämtade jag två glada barn. “Mamma, varför har du en plastpåse på dig? Varför är du så blöt?” Väl hemkommen önskade jag mig sommar och såg en melon hänga på fallrepet i fruktskålen. Perfekt – en liten somrig rätt piggar upp och jag blev faktisk lite varmare och soligare i sinnet efteråt.

Melonsallad med pumpafrön

Gör så här: Skala och kärna ur en melon. Här hade jag galia. Skär i stora bitar och lägg på ett fat. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna tills de börjar knäppa och få färg. Skaka pannan då och då, det går snabbt. Ringla olivolja över melonbitarna, strössla över de varma kärnorna och några nypor flingsalt. Klart att servera med cocktailpinnar (finare ord för tandpetare…)

Comments (2)

 • Melonsallad är supergott och fräscht, och din påminner lite om en jag brukar göra.
  Mina ingredienser: Basen är lika delar melon och gurka (skalad gurka). Sen har jag i tunna rödlöksringar, fetaost, lite olivolja, lite pressad citron, salt & svartpeppar, plus rostade pinjenötter (blivit pumpakärnor sista tiden, för det är också gott o mycket billigare och då kan man ösa på ordentligt).
  Vi gör alltid denna sallad när vi äter lite mat med sting i, som sataykyckling tex.
  Kram kram
  http://helenanygrund.blogg.se

  • Helena - amelia.se

   Men hallå Helena N!! Jag blir helt galet sugen på din sallad. Låter som en perfekt sommarsallad till grillat. Måste, måste testa!!!

   Ha en fin nationaldag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.