Följ mig:
Hemma hos mig Tips & Trix

Budgettips: stor asiatisk mortel

24 september, 2018

Ända sedan jag var i New York och serverades guacamole i en stor mortel på en Mexikansk restaurang har jag letat efter en sådan. Dvs en väldigt stor mortel där guacamolen både görs i och serveras ur.

Har stött på två problem;
1. De som finns är så galet tunga så att ens tänka tanken på att liksom flytta på den, dels till bordet där middagen ska serveras och eventuell skicka mellan middagsgästerna känns urbota dumt.
2. De är ju himlans dyra.

Det är ju några år sedan New York-resan var och jag har tjatat om den där morteln rätt länge så när maken sa att han hittat en trodde jag knappt mina öron. Hade gett upp hoppet.

Han var uppe på vårt lilla torg här hos oss och besökte den söta asiatiska butiken. En familj direktimporterar matvaror, råvaror och produkter från Asien. Där mitt i allt fanns en stor mortel. För 90:-! Och den är så vackert drejad, jag ser verkligen att den är handgjord.

Ja, den är då i lergods och inte huggen i sten som mina drömmars mortel då var, men som sagt – den går ju inte att lyfta. Och för 90 spänn är det ju helt fantastiskt.

Så mitt tips till dig är att besöka och gynna de små direktimporterande butikerna. De som köper in från hela världen. Där finns det så ofta många unika ting till kök och hem.

Nu ska jag göra min guacamole i denna och servera ur. Och allra helst göra som i New York; ställa fram den med alla råvaror bara nertryckta i den och vi gäster får själva mortel och mojsa ihop guacamolen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Cy 27 februari, 2022 at 08:51

  Hej!

  Var ligger denna lilla Asiatiska butik? I vilken stad? 🙂

  Tack!

  • Svara Helena Lyth 4 mars, 2022 at 07:47

   Blackeberg. Men typ alla stora asiatiska butiker i Stockholm, tex vid Hötorget, har stora mortlar

  Lämna en kommentar

  Close