Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 oktober, 2018

Roligt halloweenpyssel med frukt

Roligt halloweenpyssel med frukt är ett inlägg i samarbete med ICA

Nu är det många små busfrön som har så skoj. Det kläs ut till fantasifulla figurer, det pysslas och fixas. Och så kul att verkligen sätta igång fantasin på ett sätt man inte i vanliga fall gör. Ja, för hur ofta tänker man med vilje på blod, spöken, fladdermöss och zombies egentligen. Men nu får man det och jag gissar att det är en av tjusningarna med halloween för just barnen.

ICA har nu en superbra satsning med frukt för barn och jag har tillsammans med dem fått leka fram några roliga saker vi kan göra med just frukt och halloween. Jag och barnen har verkligen haft så kul när vi testat oss fram. ja, för man får ju leka med maten!!!

I sortimentet finns det många frukter som fått sig, för stunden, halloweenroliga namn som små päron blir benknotor, clementiner blir zombihjärnor, dadlar i kakao blir monsterbajs mm. Ja, ni fattar – superkul för kidsen.

Och då tar vi det hela en vända till och göra något av frukten till halloween. Något som barnen kan och tycker det är kul att göra själva. Nyttigt, fruktigt, kul och så då liiiiite läskigt.

Saftig ögonsoppa

Vad sägs om en saftbål med blodiga ögonglober till halloweendiscot? Roligt och enkelt att göra för barnen och lär bli en succé för alla små monster.

Ingredienser
små fasta plommon
1 ask stora blåbär

Gör så här: Skala plommonen med skalare och skär av toppen, ca 1/4 – så att en ände av kärnan syns. Lirka försiktigt ut kärnan med en sticka.
Runda av kanterna med en liten kniv på den raka kanten, så det blir likt en ögonglob. Tryck ner ett blåbär i hålet där kärnan var. Lägg i en skål med is tills alla ögon är klara och lägg då försiktigt i “ögonen” tillsammans med is i saftbålet.

Förslag på saftbål: Lika delar kolsyrad vatten/mineralvatten och saft av valfri önskad smak. Gärna saft som görs med färska frukter i råsaftcentrifug och toppen att då få med resterna från plommonen. Eller dela dem i mindre bitar att ha i bålet.
Saft från färska granatäpple, alkoholfri röd glögg och hushållsfärg är bra tips för att få mycket färg på drickan, och även smak förutom hushållsfärgen.

Med en lagom stor och lagom vass kniv är det lätt för barnen att göra detta själva. Att stoppa in “pupiller” är det roligaste, ha ha!

Läskigt och läskande om man får ordvitsa lite, ha ha!

 

Upp-pumpad smoothie bowl

Det måste ju inte vara halloweenkalas för att göra något gott och passande med frukt till halloween utan ett extra piffigt mellanmål kan ju också vara festligt för denna högtid. Allt kan handla om hur det presenteras och just sådant älskar barn för allt blir roligare om “vanlig mat” serveras annorlunda. Som en god, nyttig och mättande smoothiebowl sänks ner i en halloweenpumpa och besöks av en välsmakande spindel!

Ingredienser, 1 portion
1 fryst banan
1 dl frysta blåbär
1 dl yoghurt

Gör så här: Skala och lägg en banan i frysen minst 1 timma. Mixa alla ingredienser med stavmixer och häll upp i skål. Toppa med valfria hackad frukt, nötter eller bär.

Spindel: stick in 8 stycken tandpetare i ett plommon och trä på blåbär.

Jag vet inte hur det är med dina barn men mina älskar att köra med stavmixern. Lagom stor utmaning, låter mycket och de får resultatet snabbt. Precis så man villa ha det mesta i världen kanske?

Vad mer kan man göra med frukt vid halloween? Kanske spöken av skalade bananer, pumpor av clementiner. Ja, för det är ju bra fantasin som sätter stopp som vi vet och vilka har mest fantasi här i världen? Barnen så klart!

Så se detta som inspiration och låt kidsen få leka fram sin egna monster, trollsopor och zombieslajm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.