Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 december, 2018

Skapa dekorativa julpynt & jullandskap med Grow

Skapa dekorativa julpynt med Grow är ett inlägg i samarbete med Designtorget

Jag tycker det är så bra, och fint, att använda sina “vanliga” inredningsdetaljer som julpynt och juldekorationer. Kan kännas lite knas att ha saker framme i bara någon vecka för att sedan återigen packas ner och gömmas i lådor i nästan helt år till nästa gång. Kanske då använda dekorativa neutrala inredningsdetaljer på ett juligt sätt? Att pynta och pimpa med jul för att få en neutral detalj att kännas som ett julpynt?

Jag fick det roliga uppdraget av Designtorget att julifiera det fina miniväxthuset Grow. En glaskupa att sätta på en passande glasskål. Så perfekta att ha växter i som då håller sin fuktighet inne i det lilla växthuset.

I blomsterhandeln finns det många julblommor i olika storlekar och de kan passa så bra att plantera i miniväxthusen och då bli ett vackert, levande julpynt.

Utan att vara ett uttalat julpynt blir detta en juldekoration tack vare de tydliga julblommorna.

Och det fina med dessa glaskupor och denna typ av styling är att du själv sätter din personliga prägel. Vill du har röda blommor eller mera barrträd – valet är ditt.

Gör ett litet jullandskap, en nissevärld

Det mest populära i julpysselväg just nu är “Nissedörren”. En liten trädörr att sätta på väggen, vid golvlisten och pynta med detaljer så det ser ut som om en lite nisse flyttat in.

Jag ville testa att göra en egen variant men lite mer som en inredningsdetalj. En nissevärld att ha på bordet att titta på. Och kul för hela familjen att göra tillsammans.

För alla oss som har varma känslor för dockskåp lär älska detta. Det är ju så mysigt när något är i miniatyr. Som en liten sagovärld.

Basen är väldigt enkel och ren för att sedan bara pynta på med det du har hemma.

Jag letade i barnens leksakslådor, lånade små flugsvampar från min mammas adventsljusstake och gjorde ett litet klädstreck (liten tomtejacka av filttyg och matpinne från kinarestaurangen). Och sedan det viktigaste; en tunn ljusslinga att vira runt trädet så blir inte glaskupan med dess innehåll bara sött att se på utan  även en ljuskälla. Göm batteridosan utanför kupan.

Så sött och gulligt det blev av en glaskupa som utan några stylingdetaljer inte alls skulle föra tankarna till julen. När julgransplundringen är över får den fina glaskupan få ett nytt liv – kanske med något spirande för våren…?

Titta gärna in hos Designtorget som har både vackert att pynta med till jul men även vacker svensk ny design att lägga i dina julklappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.