Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 maj, 2020

Min bästa musik till powerwalk. Flyger fram!

Nu ska du få all energi jag kan ge dig. Du ska få min lista med musik till powerwalk. Jag lovar dig att du kommer flyga fram!

Att powerwalk skulle bli min sport trodde jag väl aldrig då dans alltid varit det som verkligen fått mig att ta i så jag svimmar för jag älskade det så. Gått på de flesta aerobics-sorter man kan tänka sig och sedan jag blev mamma för 11 år sedan (ja jag vet – en evighet) så har jag helt kommit av mig i träningen och när jag för nåt år sedan tänkte att jag behövde jobba på kondisen och hållningen så såg jag att den typ av träning jag älskade; att lära sig koreografi till energilyftande musik var ute.

Men! Jag vill ju bara dansa och få kondition och bättre form å hälsa på kuppen. Ska det vara så svårt att hitta?

Blev lite nedslagen och la ner allt. Fortsatte med det jag också älskar – att promenera men inte sett det som träning utan bara skönt att röra på ig och dämpa det dåliga samvetet med just att inte röra på mig. Ibland har jag varit rejält duktig och tagit nåt springsteg av bara farten men lagt av snabbare än Usain Bolt igen.

Vet inte om det är att jag sedan årsskiftet jobbar till 100% hemifrån eller om det är karantänlivet men sedan nån månad sedan är powerwalk verkligen en del av mitt liv. Eller nu ska vi inte överdriva – en del av min vardag i alla fall.

musik till powerwalk

Efter lämningen av barnen på skolan går jag mot vattnet för en rask promenad, eller som jag numer kallar det powerwalk då det inte bara är för att “lufta mig” utan för att faktiskt träna. Det är inte bara luften, den fina naturen och vyerna som är syftet utan jag vill svettas, känna mig andfådd och låta benen bli skakiga.

Musik till powerwalk

För att detta ska ske, för att jag sa få den där känslan av dans som jag fortfarande allra helst vill göra, har jag en musikaliska som får mig att lyfta fast det är jobbigt. Jag spelade några låtar på Instagram Stories för ett tag sedan och det var många som ville ha listan. Så HÄR kommer den. Börjar rätt deppigt och taktfullt för att sluta med ett jäkla ös för att vara ärlig. Precis som ett pass ska vara.

musik till powerwalk

Sedan går det inte att sluta förundras över den vackra naturen, luften och vyer ändå men det är musiken som gör att jag är andfådd och toksvettig när jag kommer hem. Tränat hårt innan arbetsdagen ens börjat. Inget dåligt samvete på hela dagen för allt är avklarat tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.